default logo

Llum a la cara nord del Cadí

19 i 20 de gener

Heu vist mai la cara nord del Cadí carregada de neu i il·luminada? Això passa poques vegades, perquè el sol, a l’hivern i a la nostra latitud surt i es pon molt més al sud que no pas a l’estiu i el recorregut que segueix pel nostre cel és molt més baix. Les cares nord de les muntanyes queden, doncs, dins la seva pròpia ombra.

Així, doncs, és impossible fotografiar la cara nord del Cadí a l’hivern i tenir-la il·luminada? Doncs no! Perquè tenim una altra font de llum natural que sovint oblidem: la Lluna. L’òrbita del nostre satèl·lit al voltant de la Terra és força diferent de la del sol i hi ha vegades que surt i es pon molt més al nord que no pas l’astre del dia. Per tant, podem aprofitar alguna d’aquestes ocasions per fotografiar la cara nord de les muntanyes perfectament il·luminades, amb el joc de llums i ombres, volums i textures que la llum de la lluna provoca.

Aprofitarem el viatge per visitar un dels llacs d’alta muntanya més accessibles del nostre país: l’estany de Malniu. Si no hi ha hagut grans nevades i la pista que puja al refugi és oberta, podrem fer fotografies amb un fort caràcter alpí i amb un esforç relativament petit.