Misteri #2

Què és el que hem gravat? Què està passant? Quanta estona ha passat?

És un tros de formatge, sec, que s’ha deixat a l’aire lliure, sense fred i en contacte directe amb l’atmosfera. El que li passa és que amb la temperatura ambient de casa (#joemquedoacasa) i sense cap protecció va traient greix i es va assecant.

Si us hi fixeu bé, van apareixent gotetes, una petita esquerda que hi havia es va obrint per si sola i el tall de formatge que vam deixar en un plat, es va anar corbant.

La primera fotografia es va fer a les 19.55.55 h, just abans de sortir a la finestra a aplaudir a totes aquelles persones que ens ajuden en la situació que estem vivint: personal sanitari, policia, botiguers, transportistes, etc… (dins d’aquest etc no hi poseu, si us plau, ni l’exèrcit ni el Gobierno de España, si us plau, perquè penso que fan més nosa que servei).

L’última foto es va fer a les 2.31.57 h de l’endemà, o sigui, 6h 36′ i 2″ més tard.

Com s’ha fet aquest timelapse?

  • Material fotogràfic:
    • Càmera Sony A6400
    • Objectiu Sony macro 90 mm
    • Trípode
  • Tècnica:
    • Il·luminació artificial amb un flexo de leds
    • Exposició manual
    • Enfocament manual (perquè la textura del formatge no té prou textura com per enfocar automàticament. A més, en ser un timelapse estàtic, sempre millor enfocament manual per assegurar que encara que es mogui l’objecte el focus sempre serà al mateix lloc
    • Intervalòmetre de la càmera ajustat a 60″. És temps màxim que permet l’intervalòmetre de la càmera. No ho entenc. No veig cap raó per la qual s’hagi de limitar l’interval a 1 minut. No entenc perquè els enginyers de Sony no hi poden unes quantes xifres més!
  • Processat:
    • Ajustar balanç del blanc amb Lightroom i augmentar un pel el contrast.
    • Timelapse realitzat amb LRTimelapseLightroom utilitzant només l’opció de render, no s’han general ni fotogrames clau, ni s’ha reduït el flicker perquè ens ha semblat que no calia.

Doncs ja teniu una idea per provar coses! Podeu fer-ho amb alguna cosa més vistosa! Nosaltres ho hem fet amb formatge perquè no fos tan fàcil d’endevinar!

I recordeu! #joemquedoacasa