[su_note note_color=”#fcffc9″]
Atenció
aquesta vivència ja és plena!
[/su_note]
Dissabte, 25 de gener de 2020
Sempre hem pensat que el cos més gran que podem veure al cel, després del sol, evidentment, és la lluna. Realment això és estrictament cert, però amb bona voluntat podríem fer entrar el clau per la cabota i afirmar que hi ha un element del nostre cel nocturn força més gran que la lluna. Parlem d’Andròmeda. Estrictament, com dèiem, no és un cos, és una galàxia. Però vista des dels 2.5 anys llum on està situada, podem considerar-la un element característic del cel dels nostres vespres d’hivern.
Per quin motiu no la fotografiem tant sovint com ho fem amb la lluna? Perquè és força més complicat. Al cap i a la fi, la lluna és un cos rocallós il·luminat pel sol i els exposímetres de les nostres càmeres ens permeten calcular bé l’exposició i fotografiar-lo com si fos de dia amb un teleobjectiu. La llum que ens arriba d’Andròmeda, en canvi, és molt feble i haurem d’utilitzar les tècniques de fotografia nocturna amb objectius més llargs.
Com ho farem perquè a les fotografies no ens quedin mogudes les estrelles? Us explicarem un truc que amb una mica d’habilitats manuals tots podeu fer a casa amb una inversió molt petita.
[su_note note_color=”#fbfbbe”]
Encara no hem pogut fotografiar Andròmeda amb aquest invent
Estem esperant que estigui més visible a les millors hores de la nit.
Estigueu atents perquè tan aviat com les tinguem, pujarem les fotos!
[/su_note]
[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/andromeda/#inscriure”]M’hi vull inscriure o la vull regalar[/button]
Què farem i on anirem?
Anirem a Santa Pelaia, a Alinyà, on comptem tenir un bon cel nocturn, en un lloc obert, aïllat i allunyat de llums artificials. Abans, però, ens trobarem a Alinyà on veurem com es construeix el dispositiu que farem servir per fer el seguiment d’Andrómeda.
Treballarem els següents temes:
- El moviment de la terra a l’univers
- Com es fotografien els cossos celests
- Tècniques per registrar els cossos celests amb les nostres càmeres digitals
- Processat de les imatges
- Instruments que ens poden ajudar en aquest tipus de fotografies
- Construcció d’un dispositiu de seguiment casolà
Després de l’exposició teòrica i de la construcció del dispositiu de seguiment farem un bon sopar en un restaurant de la zona i, havent sopat, ens desplaçarem fins a Santa Pelaia on farem les fotografies d’Andrómeda
Objectius:
L’objectiu principal d’aquesta sortida és aprendre les bases de la fotografia de cossos celests i quins dispositius es necessiten per fer aquestes fotografies. També veurem la construcció d’un dispositiu de seguiment casolà.
Data límit d’inscripció: 15 de gener de 2020
Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 347 448.
Responsables de l’activitat:
[su_row][su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]
[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]
[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]
[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column][/su_row]
[su_note note_color=”#dbdbdb”]
Informació pràctica
- Dificultat: baixa. Farem tant la sessió teòrica com les fotografies al costat dels vehicles.
- Viatge: En vehicles particulars. Mirarem de racionalitzar l’ús de vehicles i, per tant, mirarem d’omplir-los al màxim. Si no teniu vehicle propi poseu-vos en contacte amb nosaltres i trobarem la manera que hi pugueu assistir
- Material fotogràfic idoni:
- càmera, objectiu normal o teleobjectiu moderat i intervalòmetre (només en cas que la càmera no en tingui).
- Nosaltres aportarem el dispositiu de seguiment.
- Material personal: Al gener les nits són fredes. Porteu, doncs, roba càlida, que us permeti estar a l’aire lliure a la nit. Calçat adequat per estar en les zones de muntanya.
- Menjar: Aquesta és una vivència de tarda – nit, amb el sopar inclòs. Per tant, no us heu de preocupar que aquesta qüestió.
- Preus:
- Participant a la vivència: 60 €
- Acompanyant: Gratuït
- Què inclou: Explicació tècnica, plànols de l’aparell i assessorament fotogràfic.
- Què no inclou: el sopar, que liquidarem directament al restaurant
Atenció!
Portarem tres aparells de seguiment, perquè tots els participants a la Vivència pugueu fer fotografies d’Andròmeda. Si algú té interès a quedar-se’n algun, el podreu comprar a preu de cost.
Atenció!
L’èxit d’aquesta vivència depèn, en gran mesura de les condicions meteorològiques. En cas de temps advers, avisarem 24 hores abans i estudiarem la possibilitat d’ajornar-la.
Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat.
[/su_note]
Inscriure-m’hi o regalar la vivència
[vfb id=’167′]
Pagament vivència
Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció. Per fer-la efectiva, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:
En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.