Circumpolar a la serra de Busa

30 de novembre

[su_note note_color=”#fcffc9″]

Atenció!

Aquesta vivència ja és plena. 

Tanmateix, si hi esteu interessats, us hi podeu inscriure i entrareu a la llista d’espera per si hi ha baixes d’última hora.

En cas que hi hagi prou persones interessades podem fer-ne una segona edició.

[/su_note]

Sovint diem que la fotografia ens permet captar instants que vivim i conservar-los per sempre. Certament, la nostra història personal seria molt més difícil de reproduir sense aquests testimonis muts d’aquells moments que vam viure, perquè la nostra memòria, amb el pas del temps, va desdibuixant els detalls i es queda només amb allò essencial.

Però relegar la fotografia a aquest paper de testimoni seria treure-li valor. Perquè aquesta forma d’expressió ens permet també captar realitats diferents de les que els nostres sentits poden captar. Una d’aquestes realitats és el pas del temps i, com amb el pas del temps, el nostre entorn canvia. En aquesta ocasió, doncs, us proposem veure la tècnica de creació creació de circumpolars, aquestes fotografies en les que podem captar el moviment de rotació de la terra gràcies a les traces que les estrelles deixen en el cel de la nit.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/circumpolar-a-la-serra-de-busa/#inscriure”]M’hi vull inscriure o la vull regalar[/button]

 Què farem i on anirem?

Anirem a la serra de Busa, situada a cavall de de les comarques del Solsonès i el Berguedà, un altiplà amb poca contaminació lluminosa i amb excel·lents vistes cap a l’alta vall del Cardoner i cap a la Valldora. Aprofitarem la tarda per conèixer alguns dels millors miradors de la zona i esperarem que caigui la nit per fer una circumpolar utilitzant de discreta capella romànica de Sant Cristòfol, il·luminada per les llums de Cardona, com a primer terme.

Explicarem amb detall les dues tècniques que més s’utilitzen per a la creació de circumpolars, us ajudarem a escollir quina és la més adequada al vostre equip i als vostres coneixements i farem la o les fotografies necessàries per obtenir una bona circumpolar.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aprendre a fer circumpolars:

  • Escollir un bon punt de vista
  • Escollir el millor moment
  • Escollir l’òptica adequada
  • Utilitzar els accessoris necessaris per fer aquest tipus de fotografies
  • Processar les imatges obtingudes per crear la circumpolar

També aprofitarem aquesta sortida per:

  • Conèixer la serra de Busa
  • Fer fotografies de paisatge des dels espectaculars miradors de la serra
  • Fer fotografies de la lluna creixent

Data límit d’inscripció: 20 d’octubre de 2019

[su_note note_color=”#ffffdb”]

Atenció!

A causa de les característiques de l’espai on farem la circumpolar, aquesta vivència està limitada a 10 assistents.

Les places es cobriran per ordre d’inscripció

[/su_note]

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 347 448 .

Responsables de l’activitat:

[su_row] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]

Marta Begué

[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]

Francesc Muntada

[/su_column][su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column][su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column][/su_row]

[su_note note_color=”#dbdbdb”]

Informació pràctica:

  • Dificultat: baixa. Farem curtes caminades fins als miradors o fins al l’indret des del qual farem la circumpolar per camins plans i ben fressats.
  • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, intervalòmetre i trípode. Els objectius angulars seran els més indicats per a aquesta activitat
  • Material personal: Al novembre, a 1.300 m d’alçada hi acostuma a fer fred. Caldrà anar ben abrigat per a les fotografies nocturnes, tot i que és possible que durant el dia les temperatures siguin més altes. Els guants i una gorra poden ajudar a estar més confortable.
  • Menjar: aquesta vivència és de tarda-nit i serem en una zona despoblada. Per tant, hem pensat que podríem fer un sopar pícnic a la llum de les estrelles. Des d’Imaginem portarem tot el necessari i, per tant, no cal que us preocupeu de res!
  • Què inclou: assessorament fotogràfic i sopar pícnic.
  • Preus:
    • Participants a la vivència: 65 €
    • Acompanyants: 25 €
    • Dinar: Els organitzadors serem a dinar per la zona. Buscarem un restaurant a Navés o rodalies. Si algú està interessat a dinar amb nosaltres, feu-nos-ho saber i podem dinar plegats. Concretarem els detalls uns dies abans de la Vivència. Aquest dinar no està inclòs en el preu.
  • Desplaçaments: amb vehicles particulars. Procurarem combinar-ho amb el mínim de vehicles possible.

Consulteu les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

[/su_note]

Inscriu-m’hi

[vfb id=’163′]

Pagament  vivència

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció. Per fer-la efectiva, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.