Circumpolar hivernal a Amitges

[su_note note_color=”#fcffc9″]

Atenció!

Aquesta vivència ja és plena. Disculpeu les molèsties!

[/su_note]

21, 22 i 23 de febrer de 2020

L’hivern. Fred, neu i glaç a les muntanyes. El seny ens proposa quedar-nos a casa, davant la llar de foc i fer torrades mentre es descabdella la conversa amb la família o els amics, però les bones fotografies del paisatge mai ens les porten a casa. Com diu John Shaw, bad weather is good weather. I no es refereix només a la pluja o al vent. El mal temps és, també, quan la natura no és amable amb nosaltres i ens obliga a una mica més d’esforç de l’habitual. La recompensa, en aquests casos, és segura perquè tindrem oportunitats que els assenyats, els que s’han quedat vora la llar de foc, mai tindran.

En aquesta ocasió us proposem una vivència més activa que de costum. Es tracta de calçar-nos unes raquetes i pujar caminant sobre la neu fins al refugi d’Amitges on passarem una nit i, si la meteorologia ho permet, farem una fotografia circumpolar amb la silueta altiva de les agulles d’Amitges sota l’estrella polar. En aquesta ocasió comptarem amb la col·laboració d’un guia de muntanya que ens ajudarà en tot el referent a l’ús de les raquetes i a caminar damunt la neu. Encara que sembli complicada, aquesta sortida és a l’abast de tothom que tingui un mínim de forma física i la tècnica de caminar amb raquetes és senzilla. La caminada és fàcil ja que seguirà una pista que a l’estiu, quan no hi ha neu, és transitable amb vehicle tot terreny. I Amitges és un dels racons més bonics del Pirineu català!

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/circumpolar-hivernal-a-amitges/#inscriure”]M’hi vull inscriue o la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

Anirem a la coma d’Amitges, al parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. Es tracta d’un dels racons més deliciosos d’aquest parc i del Pirineu català en general, esquitxat de llacs i amb la silueta altiva de les agulles de granit que dominen la vall. El refugi d’Amitges, a més, està gairebé penjat sobre la vall de Ratera i de Sant Maurici, el que li proporciona unes vistes magnífiques del parc nacional. Intentarem fer fotografies d’aquesta vall amb el seu mantell nevat hivernal. I, sobretot, una fotografia circumpolar amb les agulles just sota l’estrella Polar.

Programa:

Divendres, 21 de febrer:

  • A partir de les 19.00 h: trobada a l’hotel. Repartiment d’habitacions i temps per a la conversa
  • A les 21.00 h: sopar
  • A les 22.00 h: breu presentació del programa detallat de la vivència i ràpid repàs dels conceptes bàsics de la fotografia de circumpolar i de la fotografia a l’alta muntanya.

Dissabte, 22 de febrer:

  • A les 8.00 h: esmorzar i preparar el material fotogràfic i de muntanya
  • A les 10.00 h: taxi cap a l’estany de Sant Maurici
  • A les 11.00 h: ascensió amb raquetes fins al refugi d’Amitges. Pel camí, oportunitat de fotografiar el paisatge invernal del parc nacional i unes de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya: els Encantats.
  • A les 14.00 h: dinar al refugi
  • de 15.00 a 16.00 h: temps lliure per descansar i recuperar forces
  • A les 16.15 h: descoberta dels entorns del refugi: les Agulles, els estanys que probablement estaran glaçats, el famós Pi d’Amitges, les vistes cap als Encantats. Elecció del punt des del qual farem la circumpolar.
  • A les 18.32 h: posta de sol
  • Fins a les 19.33 h: fotografies a l’hora blava
  • A les 20.00 h: sopar
  • A les 21.00 h: Circumpolar amb les agulles d’Amitges
  • A les 24.00 h: tothom a dormir

Diumenge, 23 de febrer

  • A les 6.30 h: fotografies a l’hora blava pels entorns del refugi
  • A les 7.38 h: sortida del sol. Fotografies a l’hora daurada.
  • A les 8.16 h: fi de l’hora daurada. Esmorzar i temps per preparar les motxilles
  • A les 10.00 h: descens fins a l’estany de Sant Maurici amb l’oportunitat de fotografiar els paisatges que se’ns van escapar a la pujada.
  • A les 13.00: taxi fins a Espot
  • A les 14.00 h: dinar a La Guingueta, fi de la vivència i retorn cap a casa.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aconseguir una fotografia circumpolar en un dels paisatges més emblemàtics i deliciosos de Catalunya: Amitges. I, també, aprendre a fer fotografies en condicions d’Alta Muntanya a l’hivern.

  • Càlcul de les dates i hores més apropiades
  • Elecció del punt de vista
  • Fer les fotografies circumpolars: qüestions a tenir en compte

Al mateix temps, qui no el conegui tindrà l’oportunitat de descobrir un dels paisatges més espectaculars del Pirineu català.

Data límit d’inscripció: 28 de gener de 2020

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 347 448.

Responsables de l’activitat:

[su_row][su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]

Jordi Brú

[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]

Marta Begué

[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”]

Francesc Muntada

[/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column] [su_column size=”1/5″ center=”no” class=”columnacentre”][/su_column][/su_row]

Avís!

Les condicions meteorològiques són determinants per a aquest tipus de fotografia. Si el cel no és clar és impossible fer fotografies circumpolars. Estadísticament, els mesos d’hivern hi ha força dies estables, però no podem garantir que tindrem el temps que desitgem. Tanmateix, en cas que les condicions no siguin les perfectes per a la circumpolar, l’alta muntanya a l’hivern ofereix moltíssimes oportunitats per a la fotografia, fins i tot amb mal temps.

Informació pràctica

  • Dificultat: alta. L’excursió en sí no té cap dificultat. Seguirem un itinerari que a l’estiu es pot fer amb vehicle tot terreny. Tanmateix, caldrà superar un desnivell de 400 m damunt la neu i les temperatures a la nit probablement seran baixes.
  • Horari: Ens trobarem a l’hotel a partir de les 19.00 h del divendres 21 de febrer. La vivència s’acabarà el diumenge, 23 de febrer, havent de dinat.
  • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, trípode i intervalòmetre. Per a la circumpolar els objectius més adequats són els granangulars o objectius normals. Per a la resta de fotografies que farem durant aquesta vivència, tots els objectius seran útils.
  • Material personal: Al febrer, a alta muntanya les  temperatures són baixes o molt baixes. Especialment de nit. Per tant, porteu roba càlida, que abrigui bé i que tapi del vent. Si pot ser impermeable millor. El calçat és important. Cal portar botes de muntanya, preferiblement altes per evitar que la neu ens entri dins del calçat. Unes polaines de muntanya també hi ajudaran. No us deixeu alguna cosa per abrigar el cap ni els guants. Durant el dia, especialment mentre fem l’esforç de pujar, és molt possible que arribem a tenir una mica de calor. Les ulleres de sol i la crema solar són imprescindibles. El sol de l’alta muntanya és fort i el reflex de la llum a la neu és intens. Les ulleres també seran útils si fa vent.
  • Menjar: aquesta vivència és en règim de pensió completa, per tant, no us heu de preocupar pel menjar ni la beguda. Agrairem que ens informeu si heu de seguir alguna dieta especial o sou vegetarians o vegans.
  • Preus:
    • Participant a la vivència: 345 €
  • Què inclou: assessorament fotogràfic, allotjament en règim de pensió completa durant 2 dies (de divendres a sopar a diumenge havent dinat), guia de muntanya i assegurança.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

Inscriu-m’hi

[vfb id=164]

Pagament  de la Vivència o el Regal

Per fer efectiva la vostra inscripció o el vostre regal, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.