La lluna a l’Enforcadura del Pedraforca i el millors miradors de la muntanya

5 de novembre de 2017

A cada cicle tenim oportunitats de fotografiar la lluna ponent-se per l’Enforcadura del Pedraforca. O a la sortida, si ens la mirem des del cantó de Gósol. Però només de tant en tant tenim l’ocasió de fotografiar la lluna plena ponent-se per l’Enforcadura. I molt menys, ponent-se a l’hora daurada, just a la sortida del sol. Enguany tenim la sort que això passa i que, a més, passa en cap de setmana: el 5 de novembre!

Aquell dia, des d’un punt determinat, i si la meteorologia ho permet, veurem com una lluna gairebé plena (el 98.5%) es pon rere el Pedraforca just després que el sol s’alçi en l’horitzó. Si el temps ens acompanya, serà una oportunitat única per fotografiar aquest fenomen! Des d’aquest punt que tenim ben estudiat, el Pedraforca ens presenta la seva millor figura.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/colors-de-tardor-i-fotografia-de-llargues-exposicions-als-bullidors-de-la-llet/#inscriure”]inscriu-m’hi[/button] [button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/colors-de-tardor-i-fotografia-de-llargues-exposicions-als-bullidors-de-la-llet/#regalar”]la vull regalar[/button]

Atenció, aquesta imatge no és real,

és una simulació, el màxim de realista possible, del que volem aconseguir!

Què farem i on anirem?

Anirem al Berguedà de matinada. Hauríem de ser-hi abans de les 7 del matí, per situar-nos amb temps i haver de còrrer el mínim quan arribi el moment.

Cal tenir en compte que les eines de les que disposem per fer previsions són limitades. Tant els mapes disponibles online, que són els que es fan servir per calcular distàncies i angles, com les eines de geolocalització dels dispositius mòbils tenen una precisió relativa. Tanmateix, estem parlant d’una posta de lluna, el que significa que la veurem acostar-se al Pedraforca i podrem corregir la nostra posició a mida que s’hi vagi apropant.

A primera hora explicarem les eines que hem utilitzat per fer els càlculs, per tal que en un futur ho pugueu fer vosaltres. També veurem què cal tenir en compte per calcular bé l’exposició i aconseguir imatges clares i nítides.

En acabar, podem anar a esmorzar tots junts en algun bar proper i després farem un recorregut per alguns dels millors miradors sobre aquesta muntanya tan emblemàtica del nostre país.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aconseguir una bona fotografia de la lluna ponent-se per l’Enforcadura del Pedraforca. Per aconseguir-ho haurem de:

  • calcular quan i on es pot fer aquesta fotografia
  • compondre la imatge
  • calcular la profunditat de camp
  • calcular l’exposició correcta
  • aconseguir imatges nítides
  • fer un bon esmorzar

I aprofitarem que ja som a l’entorn de la muntanya per fer un recorregut per alguns dels miradors més bonics del Pedraforca.

Programa detallat:

  • 06.30: trobada al punt que enviarem en un correu electrònic als assistens
  • 07.00: arribada al lloc des del qual farem les fotografies i breu explicació
  • 07.37: la lluna estarà entre el pollegons del Pedraforca
  • 08.00: esmorzar. Durant l’esmorzar explicarem com es calcula la posició i la data en que es produeixen aquests esdeveniments
  • 09.30: recorregut amb els nostres vehicles per alguns dels millors miradors sobre el Pedraforca
  • 13.00: fi de l’activitat

Data límit d’inscripció: 2 de novembre 2017

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 600 61 63 30.

Activitat dirigida per Adriana Olsina, Jordi Brú i Francesc Muntada.

 

Informació pràctica

  • Dificultat: baixa. Sempre estarem prop dels cotxes.
  • Material fotogràfic idoni: càmera i trípode. Per a la fotografia de la lluna són útils els teleobjectius. Malgrat tot, en aquest cas, l’objectiu ideal és un objectiu zoom que arribi als 200mm per mantenir la imatge del Pedraforca. Acostar-nos-hi més podria fer-nos perdre de vista la muntanya que estem fotografiant. La simulació que hem vist està feta amb una càmera full frame i un objectiu de 200mm.
  • Material personal: Al novembre i de matinada, als pre-pirineu, és gairebé segur que hi farà fred. Cal anar ben abrigat i portar guants i gorra.
  • Menjar: Es tracta d’una vivència curta, per tant, podríem passar sense menjar. A més, tenim previst anar a esmorzar tots plegats. Evidentment, qui ho desitgi.
  • Què inclou: assessorament fotogràfic.
  • Preu: 50€
  • Desplaçaments: en vehicles particulars

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

Inscriu-m’hi

[vfb id=’120′]

Pagament  vivència

Estem treballant per posar en marxa la nova passarel·la de pagament d’Imaginem. Malauradament, encara no tenim resolts tots els problemes que han sortit en el període de proves. Per fer efectiva la vostra inscripció, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.

Gràcies per la vostra comprensió i disculpeu els inconvenients que aquesta situació us pugui provocar.

Regala aquesta vivència

[vfb id=’121′]

Pagament regal

Estem treballant per posar en marxa la nova passarel·la de pagament d’Imaginem. Malauradament, encara no tenim resolts tots els problemes que han sortit en el període de proves. Per fer efectiu el vostre regal, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’un regal, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.

Gràcies per la vostra comprensió i disculpeu els inconvenients que aquesta situació us pugui provocar.