Del 9 a l’11 d’octubre de 2020
El riu Gaià va ser la frontera entre la Catalunya àrab i la Catalunya cristiana, el que després n’hem dit «la Catalunya vella i la Catalunya nova». Aquesta terra de frontera va ser l’escenari de la tensió que es vivia en aquells temps en els dos bàndols i, també, de les formes de convivència que van ser capaços de crear en plena guerra.
Tot i que es tracti d’un riu Mediterrani, els seus trams de capçalera ben segur que us sorprendran per la seva salvatgia. Gaudirem en la seva descoberta, en tot el seu recorregut arribant fins a la desembocadura al bell mig de la platja de Tamarit, custodiada pel seu castell a ran de mar.
El cap de setmana es complementarà compartint una activitat de sensibilització ambiental amb l’Associació mediambiental La Sínia, la qual porta més de 20 anys treballant en la defensa i custòdia fluvial d’aquest riu.
Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb Aurea by Nature
Visitarem diversos indrets del curs del riu Gaià que ens permetran fer-nos una idea del territori que travessa. Castells, cingleres i gorgs que s’adapten a una orografia sorprenent.
Treballarem diferents tècniques en la fotografia de paisatge, des de les llargues exposicions diürnes, fins a paisatges nocturns amb la poca llum existent i també fotografies circumpolars.
Reptes fotogràfics:
- Aconseguir fotografies d’aigua en moviment durant el dia
- Fotografiar la Via Làctia amb contaminació lluminosa
- Calcular la posició de l’estrella Polar en el cel
Tècniques:
- Composició diürna
- Aconseguir fotografies de llarga exposició diürnes
- Ús de filtres anticontaminació lluminosa
- Enfocar, composar i calcular l’exposició en la foscor
Informació pràctica:
- Dificultat: Fàcil. En una de les localitzacions cal caminar aproximadament 1,5 km fins arribar-hi.
- Horari:
- Ens trobarem a les 19.00 h
- Està previst acabar l’activitat diumenge després de dinar.
- Material fotogràfic idoni: càmera, objectius i trípode. Per a les fotografies nocturnes els objectius més adequats són els grans angulars, com més lluminosos, millor! Per als paisatges diürns també és interessant poder complementar les nostres imatges amb teleobjectius curts (p.ex. 70-200 mm.). Els filtres fotogràfics també els usarem (degradats, densitat neutra, anticontaminació lluminosa,…)
- Material personal:
- Vestit i calçat: a l’octubre encara hi fa calor al sud del país. Per tant, porteu roba fresca i alguna peça d’abric perquè a la nit refrescarà. Calçat adequat per caminar per camins de muntanya.
- Capelina o goretex, per si de cas.
- Menjar i beure: Vivència en règim de pensió completa.
- Nombre mínim de participants: 6
- Nombre màxim de participants: 30
- Data límit d’inscripció: 1 d’octubre de 2020
Responsables de l’activitat
Preu de la Vivència: 295 €
Què inclou:
- Organització de la Vivència
- Dues pensions completes (allotjament i àpats) en habitació doble o triple
- El guiatge fotogràfic
- Assegurança
Què no inclou:
- Despeses personals, propines, extres…
Suplement habitació individual: 55 €
Atenció!
Les autoritats sanitàries recomanen molt especialment no compartir habitacions amb persones que no formen part del nucli familiar. Per aquest motiu us aconsellem prendre habitació individual. Tanmateix, ho deixem a la vostra lliure elecció. L’habitació doble, però, només estarà disponible en cas que hi hagi alguna altra persona disposada a compartir-la.
Pagament:
Cal fer un ingrés al compte de Viatges Paretours:
ES73 2100 0028 7302 0043 8481
Segons la informació que hem pogut obtenir de les autoritats sanitàries a Catalunya, les activitats de formació no estan subjectes a restriccions en quant al nombre d’assistents. I menys encara si es fan a l’aire lliure.
Tanmateix, des d’Imaginem · Vivències fotogràfiques, hem decidit fer activitats per a grups de 6 persones com a màxim. En cas que una Vivència tingui més de 6 participants, es dividiran en grups, cadascun amb el seu professor, per mantenir aquesta ràtio màxima de assistents.