És temps de bolets!

[gdl_gallery title=”Bolets 2018″ width=”250″ height=”250″  caption=”yes”]

18 de novembre

Els catalans som un poble boletaire… Anar al bosc a buscar bolets és una tradició que ha anat passant d’avis a néts generació rere generació. Tots coneixem un munt d’espècies: rovellons, esclatasangs, llenegues, camagrocs, rossinyols, pinetells… la llista és molt llarga i forma part del nostre pòsit cultural més antic.

Malauradament, ara som molts els que anem a buscar bolets al bosc i correm el risc d’una sobreexplotació d’aquest recurs. Per això us proposem una altra manera d’anar a buscar-ne: amb la nostra càmera fotogràfica. Es tracta de trobar la manera de fotografiar els bolets, sense tocar-los del lloc on han crescut i aconseguir bones fotografies. Per fer-ho treballarem les tècniques d’il·luminació, de profunditat de camp i la composició.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/es-temps-de-bolets/#inscriure”]M’hi vull inscriure o la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

No podem dir on anirem, encara, perquè dependrà de com vagi la temporada. Sembla que, de moment, aquest és un bon any de bolets, però ja veurem com ho tenim el mes de novembre. Si ha plogut a la terra baixa, anirem a algun bosc mediterrani on hi trobarem les espècies més típiques de la nostra zona. Si no ha fet fred, potser haurem d’enfilar-nos una mica més amunt i anar als boscos temperats de les nostres muntanyes.

El que farem, sigui on sigui, serà aprendre a fotografiar els bolets sense arrencar-los de terra. Veurem com ens podem adaptar al terreny i com els podem il·luminar dins d’un bosc per aconseguir les imatges més atractives d’aquests éssers vius tan importants per a un creixement adequat dels nostres boscos.

Treballarem els següents temes:

 • La composició
 • La profunditat de camp
 • La il·luminació utilitzant la llum natural
 • La il·luminació utilitzant llum artificial

 

En acabar, qui ho desitgi, podem anar a fer algun àpat a base de bolets! Aquest dinar no està inclòs en el preu de la Vivència i és opcional.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aprendre a fer bones fotografies de bolets, tant des del punt de vista tècnic com de l’expressiu. També conèixer quins són els millors materials i accessoris per fer aquest tipus de fotografia. Essencialment:

 • Els objectius més adequats
 • Suports per a la càmera
 • Material d’il·luminació
 • Suports per al material d’il·luminació

 

Data límit d’inscripció: 10 de novembre de 2018

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 34 74 48.

Activitat dirigida per Jordi Bru.

 

Informació pràctica

 • Dificultat: baixa. Procurarem fotografiar els bolets que trobarem prop dels vehicles.
 • Viatge: En vehicles particulars. Mirarem de racionalitzar l’ús de vehicles i, per tant, mirarem d’omplir-los al màxim. Si no teniu vehicle propi poseu-vos en contacte amb nosaltres i trobarem la manera que hi pugueu assistir
 • Material fotogràfic idoni: càmera i trípode o beanbag. Objectiu macro o bé lents d’aproximació o tubs d’extensió. Reflectors, difusors, cartolina negra. Flaix electrònic o panell de leds. Si no teniu aquests materials, no patiu, aquesta vivència és, precisament, perquè els conegueu i aprengueu a utilitzar-los.
 • Material personal: Al novembre els dies ja són, normalment, freds. Porteu, doncs, roba càlida i calçat adequat per caminar pel bosc.
 • Menjar: Aquesta és una vivència matinal, per tant, hauríeu de portar esmorzar i beguda. Si hi ha prou gent interessada, mirarem de trobar algun lloc proper per fer un dinar a base de bolets!
 • Preus:
  • Participant a la vivència: 50 €
  • Acompanyant: 10 €
 • Què inclou: assessorament fotogràfic. El dinar posterior és opcional i no està inclòs en el preu.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat.

 

Inscripció o regal

[vfb id=’147′]

Pagament vivència

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció. Per fer-la efectiva, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.