Fèroe 2023: la bellesa de les illes verdes

De l’11 al 18 de juliol de 2023

LA FORÇA DEL PAISATGE VOLCÀNIC UNIDA A LA SUAVITAT DELS PRATS INFINITS

En un espai relativament reduït, les illes Fèroe recullen un seguit d’elements realment espectaculars: un llac damunt del mar, un far situat a 300 m d’alçària, penyassegats marins inacabables, salts d’aigua que cauen directament damunt del mar, bonics pobles de tots els colors i colònies d’ocells marins que només toquen terra per criar-hi i que no s’espanten amb la presència dels humans.

Fèroe encara conserva la tranquil·litat dels països que no han apostat pel turisme com a element essencial de la seva economia. Aquest fet comporta algunes incomoditats, ja que les estructures són bàsiques i sovint insuficients, però ens permet gaudir d’uns paisatges de somni sense les aglomeracions de la gran majoria de destins turístics.

ESTRUCTURA DEL VIATGE

 • 11/07/2023 Vol Barcelona/Brusel·les – Sørvágur. Instal·lació a la casa pon passarem la nostra setmana a Fèroe. Curta excursió a Hvithamar (per qui vingui de Barcelona)
 • 12/07/2023 Mykines: la gran colònia d’ocells marins de Fèroe. Gásadalur i Múlafossur: el salt d’aigua que cau sobre el mar
 • 13/07/2023 Dos racons de món privilegiats i un salt d’aigua: Saksun i Tjørnuvík
 • 14/07/2023 Penyassegats marins de Vestmanna, Fossá i Elduvík
 • 15/07/2023 Kalsoy: el far de Kallur i Kópakonan. Kunoy: el bosc de les Fèroe
 • 16/07/2023 Leitisvatn: el llac que penja sobre el mar. Sandavágur i el Trøllkonufingur: una agulla sobre el mar. Gjógv
 • 17/07/2023 Ascensió a Sornfelli i Tórshavn. Funningsfjørður
 • 18/07/2023 Retorn a Barcelona/Brusel·les

AL BELL MIG DE LES ILLES DEL NORD

En aquest viatge d’una setmana ens centrarem a les illes del nord. De les 18 que té l’arxipèlag en visitarem 6, que són on trobarem alguns dels paisatges més espectaculars. La resta són més difícils d’accedir sense fer-hi almenys dues nits.

Com que Féroe té una infraestructura turística molt bàsica, la gran majoria dels allotjaments estan situats a les ciutats més grans: Tórshavn i Klaksvik que estan situades als extrems de les zones que visitarem. Per aquest motiu, per estalviar quilòmetres i hores de conducció, hem optat per una solució que ens sembla molt més avantatjosa: hem llogat dues cases a través d’Airbnb situades a Oyrarbakki. Just al bell mig de la zona que visitarem.

També hem contractat un servei de cuina que prepararà els àpats que farem a casa. D’aquesta manera, en arribar ens podrem concentrar a descarregar les fotografies o a comunicar amb amics o família i no ens haurem de preocupar de preparar el menjar.

PAISATGES, FAUNA I FLORA DE LES FÈROE:

 • L’atractiu principal d’aquest viatge és fotografiar els espectaculars paisatges de les illes Fèroe. És en aquest àmbit que treballarem sobretot. La composició en fotografia del paisatge, aprofitar al màxim les característiques de la llum disponible, mirar de capturar l’essència d’aquests paisatge tan sorprenents per a nosaltres.
 • Un dels altres atractius és la colònia d’ocells marins de Mykines. Els ocells marins tenen poc contacte amb els humans i tindrem l’oportunitat de fotografiar-los des de ben a prop. A banda dels retrats d’animals, si en tenim ganes podrem provar de fer fotografies d’acció: ocells en vol, interactuant entre ells.
 • Per acabar, també tindrem l’oportunitat de fotografiar la humil flora d’aquest país nòrdic: orquídies i cotoneres omplen els prats inacabables i mirarem de trobar la manera d’incorporar aquests tocs de color en les nostres fotografies de paisatge.

INFORMACIÓ GENERAL

 • Allotjament: Ens allotgem en dues cases particulars que estan molt a prop l’una de l’altra. Aquest sistema ens permet estar situats al centre del nostre radi d’acció i minimitzar els quilòmetres que haurem de conduir. Els lavabos i les dutxes de les cases són compartits.

  Els endolls a Fèroe són com els de Catalunya o Bèlgica i no necessitem cap adaptador. A la casa tindrem l’oportunitat de carregar bateries i mòbils.
 • Habitacions: hi ha la possibilitat de tenir habitació individual o doble en llit de matrimoni. En llogar les cases senceres no hi ha suplement per a habitació individual.
 • Àpats: l’oferta en restauració de les illes Fèroe és mínima i molt bàsica. Per aquest motiu hem optat per contractar una cuinera i el seu ajudant que s’ocuparan de fer les compres i preparar els àpats. Esmorzarem cada dia, tots junts, en una de les cases, abans de sortir. La gran majoria de dinars seran de pícnic, preparats per la nostra cuinera. Els sopars també els farem a casa. En algunes ocasions, per simplificar les coses, dinarem en algun dels pocs restaurants del país.
 • Desplaçaments: tindrem a la nostra disposició tres vehicles de lloguer. Un el conduirà el Francesc i l’altre el Sebastian. Els desplaçaments que s’han de fer no són llargs i les carreteres de Fèroe estan en un excel·lent estat. L’equip de cuina disposarà d’un altre vehicle per portar-nos els pícnics allà on estiguem fent fotografies.
 • Comunicacions: Fèroe no forma part de la Unió Europea i, per tant, no hi ha conveni entre les companyies telefòniques europees i les feroeses. Això significa que intentar trucar o connectar a Internet des de Fèroe amb un telèfon català pot ser molt costós. Des de l’organització adquirirem quatre targetes de telefonia feroesa, una per cada vehicle, per poder estar ben connectats. Evidentment, si algú vol adquirir-ne alguna pel seu compte pot fer-ho. A les cases hi ha WiFi disponible per a tothom.
 • Clima i equip personal: Fèroe és un dels indrets amb menys hores de sol de tot el món. No perquè les illes hi estiguin exposades menys que altres indrets, sinó perquè molt sovint una capa de núvols el fa invisible. Aquest fet, unit a una latitud de 62º, fa que les temperatures hi siguin fresques o fins i tot fredes. També a l’estiu. Durant el mesos de juny i juliol les temperatures mitjanes oscil·len entre el 9 i els 13 ºC i hi ha una mitjana de 12-13 dies de pluja. La mitjana de dies assolellats és de 3.5 dies durant aquests mesos.
  Per tant, cal anar a Fèroe protegits del fred. Roba d’abric, guants, impermeable i paravent. Calçat calent i apropiat per caminar per camins de muntanya, sovint enfangats.
 • Forma física: la gran majoria de fotografies les farem relativament a prop dels vehicles. Tanmateix, hi ha alguns indrets espectaculars als quals cal arribar-hi a peu. Aquests indrets són:
  • Mykines: per accedir a la colònia d’ocells marins des del port cal superar uns 130 m de desnivell. Si, a més, volem arribar al far, cal baixar-los i tornar-los a pujar tant a l’anada com a la tornada. El recorregut complet, fins al far i tornar és d’uns 5 km.
  • Platja de Saksun: Saksun és un poblet deliciós, però baixar fins a la platja, situada al final d’un petit engorjat, és una meravella. Per accedir-hi cal baixar uns 60 m de desnivell i pujar-los a la tornada. El recorregut complet és d’uns 4 km.
  • Mirador del Leitisvatn: Cal remuntar uns 60 m de desnivell fins al punt de vista més espectacular. El recorregut total és d’uns 9 km. Aquesta és una de les rutes estrella del viatge.
  • Far de Kallur: El desnivell a superar és d’uns 210 m i el recorregut total, anada i tornada, és d’uns 4 km. Aquesta és, també, una de les rutes estrella del viatge.
 • Fotografia: Aquest és un viatge dedicat, sobretot, a la fotografia del paisatge, per tant, totes les òptiques ens seran útils. Des del angulars més extrems a teleobjectius potents. Les òptiques més adequades per a la fotografia del paisatge van des dels 14 als 200 mm per a càmera full frame o equivalents. També farem servir filtres de densitat neutra per a llargues exposicions, tot i que les condicions de llum, generalment dies ennuvolats, faran que amb filtres de 3 i 6 passos siguin suficients.

  També tindrem ocasió de fer fotografies de fauna, amb el que els teleobjectius més potents també ens seran útils. Finalment, si volem fotografiar detalls de la flora feroesa podem utilitzar objectius macro.

  El trípode és molt necessari, tant per a les fotografies de paisatge com per a les de fauna silvestre i macrofotografia. I, sobretot, porteu targetes i bateries suficients. I una bona motxilla per carretejar tot l’equip.

  Com que sempre tindrem els vehicles a prop, hi podem deixar el material que no utilitzem, especialment per a les caminades.
 • Moneda: La moneda oficial a Fèroe és la corona danesa o la corona feroesa, que tenen el mateix valor i circula de manera indistinta. Tanmateix, arreu es pot pagar amb targeta de crèdit i no hi ha cap necessitat de canviar moneda. Els preus, però, seran en corones daneses i el canvi es manté força estable a 7,44 corones daneses (DKK) per euro.
 • Equipatge: La companyia Atlantic airways, que és l’única que fa vols directes de Barcelona a Fèroe, permet facturar una maleta de 23 kg màxim a cada viatger. També permet una bossa de mà de fins a 8 kg.

Responsables de l’activitat

Francesc Muntada
Fotògraf

Marta Begué
Logística del viatge

Sebastian Vervenne
Fotògraf

Preu: 3550 €

Què inclou:

 • Organització del viatge
 • Guiatge fotogràfic de Sebastian Vervenne i Francesc Muntada
 • El servei de cuina
 • Els desplaçaments (lloguer dels vehicles, benzina i peatges)
 • Una targeta de telefonia mòbil per a cada vehicle
 • El vol de Barcelona o Brusel·les a Fèroe. Si el vostre punt de partida és diferents, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
 • L’allotjament

Què no inclou:

 • Assegurança extra que cobreixi anul·lació del viatge per causes justificades.
 • Despeses personals.
 • Els àpats. Hi ha inclòs el servei de cuina, però no la compra dels ingredients per preparar els àpats, que es comptaran com a despeses comunes del viatge a repartir, excepte els pocs àpats que es faran a restaurants, que pagarà cadascú segons el que demani.
 • Els ferris, les taxes de les caminades i el vaixell turístic de Vestmanna. Totes les activitats són voluntàries i tothom té la llibertat de decidir si vol participar-hi o no. Per tant, els ferris els pagarem en funció dels que hi participem. Cal pagar una taxa per alguns dels recorreguts a peu que farem. Com que també són voluntaris, tampoc estan inclosos en el preu del viatge.

Si us plau, no feu el pagament fins que no s’hagi confirmat la Vivència i s’hagi creat el grup de Whatsapp específic.

Envieu un missatge de Whatsapp al 654 347 448 informat que voldríeu participar en aquesta Vivència amb el vostre nom. Si ho desitgeu podem fer la gestió d’una assegurança de cancel·lació.

Imaginem Vivències Fotogràfiques