La càmera sempre a punt

Després d’una jornada fotografiant a l’aire lliure és fàcil que el material fotogràfic i les eines de treball estiguin brutes, ja no tinguem prou bateria o el trípode estigui ple de fang. Per tant, és un bon costum deixar a punt per la propera sortida el material que s’ha fet servir.

Podem aprofitar mentre descarreguem les imatges a l’ordinador per fer-ho.
Primer de tot revisar l’exterior de la càmera: treure-li la pols i assegurar-nos que està seca. Després, netejar el filtre protector de l’objectiu ―o, si no porteu filtre, directament la lent frontal de l’objectiu― amb una pera d’aire i després amb una camussa o amb algun estri especialment dissenyat per a aquest ús, molt suaument.

Després revisarem el trípode. Potser hem estat fent fotografies en un terreny enfangat, amb aigua salada o amb sorra i cal treure’n les restes que hagin quedat adherides a les potes o, encara més important, a la rótula. Farem el mateix si utilitzem altres eines (altres filtres, la motxilla, flaixos, etc.). D’aquesta manera allarguarem la vida del nostre material fotogràfic (que tant ens costa d’aconseguir!).

Un cop hem fet la part externa ens toca ocupar-nos de la part interna de la càmera. Començarem posant a carregar les bateries per tenir-les llestes per a la pròxima vegada i buidarem les targetes de memòria.

Probablement, el temps que destinem a posar a punt les eines fotogràfiques serà el moment en què les fotografies ja s’hauran copiat al nostre ordinador. Ara ve la feina d’arxivar i revelar, però d’això en parlarem un altre dia.