La llum sobre el paisatge

[gdl_gallery title=”La llum sobre el paisatge” width=”200″ height=”200″ Caption=”yes” ] [divider scroll_text=”***”]

Complet!
Les places per a aquesta Vivència estan exhaurides.
A partir d’ara entrareu en llista d’espera per si hi haguessin baixes.
Moltes gràcies a tothom i disculpeu les molèsties.

29 de setembre

No podem il·luminar un paisatge. Podem il·luminar una flor, un ocell o un edifici… Podem il·luminar un poble o una roca, però mai podrem il·luminar tot un paisatge. Dependrem sempre de la llum natural. Ja sigui la llum directa del sol, o de la lluna o la que es filtra a través dels núvols.

Us proposem una sortida de tarda-nit al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on podrem gaudir de dos dels paisatges més originals del nostre país: Montserrat i la Mola. Hi estudiarem els canvis de la llum al llarg de la tarda, l’hora daurada, l’hora blava i la nit, i veurem les millors maneres d’aprofitar-la.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/la-llum-sobre-el-paisatge/#inscriure”]posa’m en llista d’espera[/button]

Què farem i on anirem?

Anirem a la serra de l’Obac on tindrem vistes excel·lents cap a Montserrat i cap a la Mola. Haurem de fer una caminada d’uns 30 minuts, per camins molt ben fressats i amb una mica de pujada, per pujar fins a un bon mirador. Des d’aquest mirador, tindrem els massissos de la Mola i el Montcau a llevant i estaran il·luminats per la llum del sol de la tarda. A ponent hi tindrem, a contrallum, Montserrat.

Mirarem d’arribar a mitja tarda, una estona abans de l’hora daurada per fer les primeres fotografies amb llum de dia. Després vindran les altres llums: l’hora daurada, la posta de sol, l’hora blava i, finalment, la nit. Com que és nit de lluna gairebé plena, també tindrem l’oportunitat de fotografiar el paisatge a la llum de la lluna.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és observar la llum i mirar d’aprofitar-la siguin quines siguin les condicions que ens trobem a la natura. Per això aprendrem:

 • Quan comença l’hora daurada i quines característiques té
 • Com aprofitar la posta de sol, tant amb llum frontal com a contrallum
 • Quan comença i quan acaba l’hora blava i perquè ens pot ser útil
 • Com aprofitar la llum de la lluna i la contaminació lluminosa

Data límit d’inscripció: 15 de setembre de 2018

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 34 74 48.

Activitat dirigida per Jordi Bru i Francesc Muntada.

Informació pràctica

 • Dificultat: mitjana. No cal estar en bona forma física però farem una caminada que comportarà un ascens d’uns 200 m.
 • Viatge: En vehicles particulars. Mirarem de racionalitzar l’ús de vehicles i, per tant, mirarem d’omplir-los al màxim. Si no teniu vehicle propi poseu-vos en contacte amb nosaltres i trobarem la manera que hi pugueu venir
 • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius i trípode. Per a la fotografia del paisatge tots els objectius són adequats. Per al paisatge nocturn, els objectius més adequats són els granangulars.
 • Material personal: Al setembre, a gairebé 1000 m d’alçada hi pot fer fred de nit i calor de dia. Porteu, doncs, roba fresca per caminar i alguna peça per abrigar-vos per quan estiguem aturats.
 • Menjar: Aquesta vivència és en una zona de muntanya en la que no hi ha cap servei. Cadascú hauria de portar el sopar i el beure que pugui necessitar.
 • Preus: Vivència gratuïta d’inici de curs.
 • Què inclou: assessorament fotogràfic

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

 

 

Llista d’espera

[vfb id=’143′]

Pagament  vivència

Gràcies per inscriure’t a la nostra vivència La llum sobre el paisatge. Aquesta vivència és gratuïta. No cal, doncs, fer cap pagament.