L’encís de les flors

2 de juny

Les flors del Pla de la Calma del Montseny: tres persones, tres visions

Les flors… per què ens sedueixen tant, les flors? Pels seus colors? Pel les olors que desprenen? Perquè són un símbol de fertilitat i després de les flors vénen els fruits? Segurament la resposta és una combinació d’aquestes tres possibilitats i, de ben segur, unes quantes més que ara no se’ns acudeixen. Sigui com sigui, per la seva bellesa o pels instints que ens desperten, està clar que les flors ens atrauen i desperten en nosaltres sensacions íntimes.

Però una cosa és admirar-les i l’altra és fotografiar-les. En aquesta sortida al Pla de la Calma, al Montseny, ens hi aproximarem de tres maneres diferents: com a protagonistes del gran paisatge, com a motiu fotogràfic únic i protagonista de les nostres imatges i com a elements gràfics formats per colors, formes i textures que podem convertir-se en un disseny artístic.

Què farem i on anirem?

Anirem al Pla de la Calma, al parc natural del Montseny, un indret que a la primavera ofereix moltíssimes oportunitats per a la fotografia de flors. Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, una calma és el “Cim de muntanya que forma un pla d’extensió considerable.”. Les característiques geomorfològiques del Pla de la Calma, juntament amb l’aprofitament per als ramats que s’ha fet en aquest espai des de temps immemorial i l’altitud en la que se situa, al voltant dels 1.200m, el converteixen en un destí ideal per a la fotografia de flors a principis de maig.

Un cop allà, ens desplaçarem a un racó amagat de la pista principal en el que sabem que s’hi poden trobar algunes espècies prou interessants.

I tractarem els tres gran temes que ens han portat fins aquí:

 • Fer fotografies de flors incloent-les com a element destacat dins del paisatge
 • Fer fotografies dels detalls més interessants de cada flor
 • Utilitzar les flors com a abstracció i aproximar-nos-hi des d’un punt de vista més artístic i creatiu

Objectius

En aquesta sortida ens proposem tres objectius:

 • Aprendre a fer fotografies amb granangulars, utilitzant algun element, en aquest cas les flors, com a protagonista especial de la fotografia.
 • Aprendre les tècniques de macrofotografia que ens permetran captar els detalls de les flors
 • Aprendre a abstreure’ns i deixar de veure les flors com a tals i captar-ne les formes, les textures, els volums i els colors com a elements de disseny de les nostres imatges.
 • Passar-ho bé i gaudir del magnífic paisatge del Pla de la Calma.

 

Data límit d’inscripció: 5 de maig de 2017

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 600 61 63 30.

Activitat dirigida per Adriana Olsina, Jordi Brú i Francesc Muntada.

Informació pràctica

 • Dificultat: baixa. No cal estar en bona forma física. Només farem curtes caminades amb desnivells inapreciables.
 • Horari: Ens trobarem a l’aparcament de Collformic a les 7.00 del matí i acabarem cap a la 1.00 del migdia
 • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, trípode i cable disparador. Si teniu lents d’aproximació, tubs d’extensió, reflectors, difusors o flaixos electrònics porteu-los, que també els farem servir. Els objectius que més utilitzarem són els granangulars i els objectius macro, però podrem jugar amb qualsevol tipus d’objectiu.
 • Material personal: Al maig, normalment, fa fresca al matí i caloreta a migdia. vestiu-vos per capes i penseu que, si tot és normal, hi haurà força diferència tèrmica entre les hores més fredes i les més càlides.
 • Menjar: és recomanable que cadascú porti aigua i alguna cosa per esmorzar.
 • Preu: 55€ (reserva de 5€)
 • Què inclou: assessorament fotogràfic.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

Inscriu-m’hi

Dades personals

 • * Totes les teves dades personals seran tractades amb la màxima confidencialitat, seran afegides a la nostra base de dades i no seran ni compartides, transferides o venudes a tercers i seran tractades d’acord a la llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades. En qualsevol moment pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i cancel•lació enviant-nos un correu a info@imaginem.cat.
 

Verificació i enviament

Pagament  vivència

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció

Regala aquesta vivència

Dades personals

 • * Totes les teves dades personals seran tractades amb la màxima confidencialitat, seran afegides a la nostra base de dades i no seran ni compartides, transferides o venudes a tercers i seran tractades d’acord a la llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades. En qualsevol moment pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i cancel•lació enviant-nos un correu a info@imaginem.cat.
 

Verificació i enviament

Pagament regal

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar el regal de la vivència heu enviat la reserva