Lightpainting al castell de Lladurs

18 de març de 2017

Des de l’aparició de la tecnologia digital, als fotògrafs se’ns ha obert tot un món de possibilitats. No és que ara puguem aconseguir imatges que abans no s’aconseguien, els nostres predecessors feien fotografies increïbles, però moltes d’aquestes imatges es poden aconseguir molt més fàcilment ara que fa 20 anys.

Una d’aquestes possibilitats és la fotografia nocturna i dins d’aquest ampli sector, la fotografia nocturna amanida amb llum artificial controlada per nosaltres mateixos. Pintar amb la llum ens proporciona un munt d’oportunitats i l’únic límit que tenim és la nostra pròpia creativitat.

Castell de Lladurs, LightPainting
IMAGINEM
[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/lightpainting-al-castell-de-lladurs/#inscriure”]inscriu-m’hi[/button] [button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/lightpainting-al-castell-de-lladurs/#regalar”]la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

Anirem al castell abandonat de Lladurs (Solsonès), monument cultural d’interès nacional del qual en queden algunes parets mig ensorrades I, encara dempeus, l’església de Sant Martí, romànica, però que ha perdut la seva estructura original a causa de les transformacions que ha anat patint.

Aquesta vegada el fotografiarem d’una manera molt especial… il·luminarem un castell i una església del segle XIII amb llums del segle XXI. Amb flaixos i llanternes convertirem aquest antic castell I la seva església en un edifici d’un altre temps.

Aquesta tècnica d’il·luminació s’anomena: lightpainting (pintar amb la llum) i consisteix en il·luminar amb llums artificials un espai, tot utilitzant temps d’obturació molt lents. La finalitat és registrar el feix de llum i d’aquesta manera, “pintar” l’edifici a la manera de cadascú.

Per fer aquestes fotografies cal que sigui ben fosc. Abans, però, caldrà que coneguem l’espai on treballarem per tal de que puguem buscar els millors enquadraments quan encara hi ha llum suficient i podem veure la composició a través del visor de la càmera.

El dissabte arribarem abans de que el sol es pongui i cadascú buscarà les composicions més idònies per fer les seves fotografies. Quan es faci fosc serà el moment de començar a “pintar” el castell amb diferents tipus d’il·luminació i colors. Serà el moment en que aconseguirem fer una fotografia màgica del Castell de Lladurs.

Objectius

Aprendre la tècnica del lightpainting amb flaixos i altres fonts de llum. Veurem com calcular la potència del flaix o com pintar amb llum amb una llanterna per tal que ens quedi una il·luminació molt uniforme. També aprendrem a combinar colors i llums diferents per aconseguir el resultat desitjat.

També aprendrem a escriure amb la llum.

Data límit d’inscripció:

15 de març de 2017

Informació i reserves:

les places es cobriran per ordre d’inscripció un cop abonat l’import de la reserva. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 651 11 58 85
Activitat dirigida per Adriana Olsina i Francesc Muntada

Informació pràctica

  • Dificultat: baixa. No cal estar en bona forma física.
  • Horari: quedarem a Lladurs a les 17:00 i des d’allà anirem al castell.
  • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius i trípode. Frontal i, si en teniu, papers de cel·lofana de colors diversos. Seran més útils els granangulars que els teleobjectius.
  • Material personal: roba d’abric, guants i calçat còmode i càlid. A la nit sempre fa fred i cal anar ben abrigats.
  • Menjar: és recomanable que cadascú porti aigua i un entrepà o alguna cosa per menjar a l’hora de sopar, ja que estarem al castell des de la posta de sol fins ben entrada la nit.
  • Preu: 55€ (reserva 5€)
  • Què inclou: assessorament fotogràfic.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat


Inscriu-m’hi

[vfb id=106]

Pagament Vivència

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció
 


Regala aquesta vivència

[vfb id=107]

Pagament Regal

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar el regal de la vivència heu enviat la reserva