Llargues exposicions a la cala Roques Planes

27 de gener 2018

Fotografia de llargues exposicions

Aquesta vivència ja està completa

Per assegurar la qualitat en la nostra feina mirem de mantenir el màxim de 10 participants per cada un de nosaltres i, en aquest cas, hem arribat a aquest límit. Serem l’Adriana i el Francesc i ja sou 20 les persones que us hi heu apuntat. Per tant, creiem que no és adequat acceptar més inscripcions.

Tanmateix, si hi esteu interessats, si us plau, inscriviu-vos sense fer el pagament i guardarem la vostra sol·licitud. En cas que sigueu un grup suficient, podríem repetir la Vivència en una data propera.

Moltíssimes gràcies a tots per la rebuda que ha tingut aquesta proposta!

Adriana, Jordi i Francesc

 

La fotografia ens permet crear imatges que no són visibles pels humans, però que en realitat existeixen a la natura. I això és possible perquè ens humans i les càmeres mirem de manera diferent. Els humans processem les imatges per tal de veure una realitat que ens pugui ser útil: identificar els objectes, calcular-ne la distància o avaluar-ne la seva naturalesa és essencial per a la supervivència. Les càmeres fotogràfiques es limiten a convertir l’energia lluminosa que els arriba en dades numèriques que representaran diversos colors, sense fer-ne cap interpretació.

Aquesta objectivitat fa que amb les càmeres puguem captar imatges que mai veurem amb els ulls, perquè no podem desconnectar aquest sistema d’interpretació que ens salva la vida. Un dels exemples més clars són els objectes en moviment, que nosaltres veiem i reconeixem perfectament, però que en una càmera es converteixen en línies que esborren els detalls i creen sensacions molt diferents de les que es creen en observar tots els detalls. L’aigua en moviment és un d’aquestes elements i és dels més fotogènics. Grans artistes com Micheal Levin, Michael Kenna o Darren Moore l’han aprofitat per fer les seves creacions més celebrades.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/llargfues-exposicions-a-la-cala-roques-planes/#inscriure”]inscriu-m’hi[/button] [button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/llargfues-exposicions-a-la-cala-roques-planes/#regalar”]la vull regalar[/button]

 

Què farem i on anirem?

Anirem a l’Empordà, a la cala Roques Planes de Calonge i a la cala de la Roca del Paller. I hi anirem de matinada, quan la llum és pobra i podem jugar amb llargues exposicions sense haver de recórrer a accessoris especials. Amb un trípode i una càmera manual en tindrem prou. Allà aprendrem quins són els materials necessaris i les tècniques més adequades per fer fotografies de llargues exposicions i les posarem en pràctica abans no despunti el dia.

Quan el sol s’alci a l’horitzó, i després d’haver fet les fotografies de la sortida de sol, si ens semblen interessants, anirem a fer un bon esmorzar. Mirarem que ens facin una bona sardinada per recuperar forces i refer-nos del fred que sempre fa a l’hivern prop del mar, de matinada.

Haven esmorzat tornarem a la platja i mirarem de repetir les mateixes fotografies que haurem fet de matinada, però ara amb molta més llum disponible. Evidentment, la composició podrà ser exactament igual, si ho desitgem, però les tècniques que haurem d’utilitzar seran unes altres completament diferents. També les explicarem abans d’aplicar-les.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aprofitar l’aigua en moviment per fer fotografies diferents del que els nostres ulls ens presenten i aprendre a fer-ho tant quan les condicions són favorables, o sigui, amb poca llum disponible, com quan no ens en són tant, de favorables.

 • Llargues exposicions amb poca llum disponible
  • Materials adequats
  • Tècniques adequades
 • Llargues exposicions a la llum del dia
  • Materials adequats
  • Tècniques adequades
  • Sortides possibles en cas de no tenir a mà els materials adequats.

Al mateix temps, qui no ho conegui tindrà l’oportunitat de descobrir aquestes dues magnífiques cales del Baix Empordà.

Data límit d’inscripció: 25 de gener de 2018

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 600 61 63 30.

Activitat dirigida per Francesc Muntada.

Informació pràctica

 • Dificultat: baixa. No cal estar en un estat de forma física excepcional, però sí que haurem de caminar des de l’aparcament a les cales (uns 500 m i amb desnivells inapreciables).
 • Material fotogràfic idoni: càmera, trípode, disparador amb posició de bloqueig o intervalòmetre i filtres de densitat neutra.
 • Material personal: Al gener, de matinada i prop del mar hi fa fred. Sovint i fa vent, a més. Cala anar preparat per al fred (roba càlida, guants i gorra), el vent (paravent) i la humitat. A migdia, si fa sol, podrem treure’ns les peces més gruixudes i gaudir de la bonança del moment.
 • Menjar: aquesta vivència és matinal. Mirarem de buscar un restaurant on ens puguin preparar esmorzar calent amb sardines a la brasa, però no volem obligar a tothom a participar-hi. Per tant, serà opcional i el cost de l’esmorzar no està inclòs en el preu de la vivència i el liquidarem cadascú directament al restaurant. Qui prefereixi esmorzar pel seu compte, evidentment ens podrà acompanyar, però haurà de pensar a portar-lo.
 • Què inclou: assessorament fotogràfic.
 • Preus:
  • Participants a la vivència: 50 €
  • Acompanyants: gratuït
  • Esmorzar: no inclòs en el preu. Es liquidarà directament al restaurant, qui hi participi.
 • Desplaçaments: en vehicles particulars

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

Inscriu-m’hi

[vfb id=’126′]

Pagament  vivència

Per fer efectiva la vostra inscripció, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.

Gràcies per la vostra comprensió i disculpeu els inconvenients que aquesta situació us pugui provocar.

Regala aquesta vivència

[vfb id=’127′]

Pagament regal

Per fer efectiu el vostre regal, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’un regal, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.

Gràcies per la vostra comprensió i disculpeu els inconvenients que aquesta situació us pugui provocar.