Misteri #4

El que veieu en aquest vídeo és un timelapse de la formació de cristalls de sal. Per fer-ho és molt senzill: cal dissoldre en aigua tanta sal com pugui admetre. Nosaltres vam posar un got mig ple d’aigua al microones durant 20″ per escalfar-la una mica i que admetés més sal. N’hi vam anar afegint cullerada a cullerada remenant cada vegada fins que quedava transparent, fins que ja no en va admetre més. Per més que remenéssim, quedava un pòsit de sal al cul del got.

Vam tenir la càmera 10 dies fent una fotografia cada 5 minuts. En total vam fer 3049 fotografies. Per fer el timelapse vam aprofitar-ne, però una de cada 8 durant els primers segons i una de cada 4 a la part final. El fet de deixar que l’aigua es vagi evaporant poc a poc és per aconseguir que els cristalls es facin ben grans.

Fixeu-vos en aquesta fotografia en la que podeu comparar la mida dels cristalls amb els grans d’arròs. Hi he barrejat uns grans d’arròs salvatge per donar-hi un toc de color.

A continuació podeu veure un parell d’imatges de making of que va fer la Marta i un detall d’un cristall de sal, feta amb la tècnica del focus stacking