Pel desert Blanc d’Egipte amb Sebastian Vervenne

Del 4 al 11 de desembre de 2022

LES FORMES SORPRENENTS DEL DESERT BLANC D’EGIPTE

Viatjar al desert és una experiència única per a tots els fotògrafs de natura i paisatge. Obrir els ulls a primera hora del matí enmig del no-res i trobar immediatament la llum perfecta exactament en l’entorn adequat. Fins i tot abans de gaudir del primer te del matí, ja hi haurem acumulat unes quantes joies a la targeta de memòria. La barreja de deserts blancs, negres, vermells i grocs, alternats amb oasis de colors i uns quants habitants locals. Fes un cop d’ull a la galeria de fotos i de seguida podràs veure el què volem dir.

En aquest viatge fotogràfic a Egipte deixem enrere el turisme de masses i ens dirigim directament al desert occidental. El nostre objectiu: un seguit de fotografies espectaculars dels paisatges del desert més sobrenatural.

ESTRUCTURA DEL VIATGE

 • 04/12/2022 Vol Barcelona – El Caire. Nit a l’hotel
 • 05/12/2022 Oasi Bahariya + fotografia nocturna al desert negre. Acampada al desert
 • 06/12/2022 Desert negre i desert del Mattar. Acampada al desert
 • 07/12/2022 Dunes d’Acaraween i desert d’Aqabat. Acampada al desert
 • 08/12/2022 Dia complet al desert blanc. Acampada al desert
 • 09/12/2022 Desert blanc i Crystal Mountain, a l’oasi de Bahariya. Nit a l’hotel
 • 10/12/2022 Última sessió de fotos al llac salat de Bahariya i viatge de tornada al Caire. Nit a l’hotel
 • 11/12/2022 Viatge El Caire – Barcelona

ACAMPATS ENMIG LES DUNES

Passarem quatre nits al mig del desert, i això significa renunciar a algunes comoditats per tornar al més bàsic. Us proporcionarem tendes de campanya i un coixí per dormir. Un conductor de 4×4 i un cuiner personal seran el nostre suport durant aquest viatge. Ells s’encarregaran dels aperitius i dels àpats, mentre els participants, acompanyats de dos guies fotògrafs, el Sebastian Vervenne i el Francesc Muntada, podeu concentrar-vos a fer fotografies dels paisatges més impressionants i en constant canvi.

Viurem vetllades acollidores al voltant d’una foguera en indrets únics en la solitud del desert i lluny de les rutes més turístiques. Durant aquest recorregut ens acompanyarà la Lluna plena, que convertirà els paisatges marcians del desert en entorns encara més misteriosos. La fotografia nocturna, del paisatge a la llum de la lluna, serà un dels motius més destacats del viatge.

GUIES

Sebastian Vervenne ja ha viatjat diverses vegades als deserts egipcis. En els seus viatges anteriors hi ha visitat llocs tan impressionants com el Grand Canyon, amb la diferència que als deserts d’Egipte no hi ha turistes ni altres fotògrafs que es planten davant del teu objectiu. Com a fotògraf de paisatges, al Sebastian l’apassiona trobar punts de vista especials i miradors sorprenents. I això ho notaràs a les teves fotos! A més del seu idioma natal, el flamenc, parla francès, anglès espanyol i català.

Francesc Muntada fotògraf de natura especialitzat en fotografia del paisatge i professor de fotografia. El desert és un dels paisatges que més l’ha seduït i perseguint-lo ha viatjat als Estats Units d’Amèrica, a Namíbia, a Líbia, a la Patagònia o al Marroc.

PROGRAMA DETALLAT

04/12/2022 Vol de Barcelona al Caire.

El punt de trobada serà a l’aeroport del Caire on el nostre agent local us donarà la benvinguda i us portarà a l’hotel on farem junts el primer sopar d’aquesta aventura.

05/12/2022 Cap al desert Negre

Després d’esmorzar, sortirem amb un autobús privat en direcció a l’oasi de Bahariya (4 h en cotxe). Dinem a Bahariya, on deixarem el bus per passar als vehicles tot terreny amb els que ens endinsarem al desert i ens dirigirem al desert negre per a una primera sessió de fotografia al vespre i a la nit prop de la muntanya d’Al Marsous. Primera nit d’acampada al desert, prop de la muntanya de Samir.

06/12/2022 Desert Negre i desert del Mattar

Ens llevarem d’hora per fotografiar l’increïble paisatge desèrtic de la muntanya de Samir amb les primeres llums del dia. Després d’esmorzar al desert Negre, ens aturarem a diversos indrets especial que trobarem en el recorregut cap al Desert Blanc. Entrarem al parc nacional El Mattar on dinarem i aprofitarem les hores de més calor per descansar. A la tarda sessió de fotografia a la Paradis Gate.

Acabarem el dia amb una meravellosa nit d’acampada a les dunes de sorra.

07/12/2022 Dunes d’Acaraween i desert d’Aqabat

Després d’una sessió de fotos matinal a les dunes d’Acaraween, esmorzar al campament. Gaudirem d’un recorregut pel desert i del dinar a la font El Magic i d’un recorregut per diversos wadis. Mentre fem les darreres fotografies del dia a Aqabat, l’equip instal·larà el campament on soparem i passarem la tercera nit d’acampada.

08/12/2022 Dia complet al Desert Blanc

Sessió fotogràfica de primera hora a Wadi el Soghier i deliciós esmorzar al campament. Recorregut pel desert de sorra de Kubb. Dinar a la font El Khadra. Havent dinat desplaçament fins a les Tents per a la sessió de fotografia nocturna al desert Blanc, on acamparem. Serà la nostra darrera nit d’acampada al desert.

09/12/2022 Desert Blanc i Crystal Mountain

Sessió de fotografia a primera hora del matí al desert blanc (o Neslet el Aqabat) i retorn a l’oasi de Bahariya on finalment ens podrem dutxar a l’hotel! A la tarda, sessió de fotografia a Crystal Mountain. Passem la nit a Alia Ecolodge a Bahariya.

10/12/2022 Última sessió fotogràfica i tornada al Caire

Després d’una sessió de fotografia matinal al llac salat de Bahariya o Jebel Dist, viatgem de tornada al Caire havent dinat, on passarem la nostra darrera nit a Egipte.

11/12/2022 Viatge de tornada El Caire – Barcelona

Esmorzar, visita a la ciutat, dinar i sopar a El Caire. Sortim cap a l’aeroport a la matinada per agafar el nostre vol de tornada.

NOTES A LA PROGRAMACIÓ:

 • El programa de viatge és flexible i depèn del transport, el temps, condicions locals i observacions.
 • Si esteu interessats a visitar les piràmides de Gizeh, Luxor o altres llocs destacats Egipte hi ha la possibilitat d’ampliar la vostra visita amb el nostre guia. Amb xofer privat i guiatge en espanyol. Demaneu-nos informació i us hi posarem en contacte.

INFORMACIÓ GENERAL

Possibilitat, als hotels, d’habitació doble o individual.

Ens allotgem en hotels locals de qualitat estàndard. Aquest viatge ens porta a llocs desèrtics molt especials on gairebé no arriba cap altre turista i on no hi ha equipaments turístics.

El nostre equip local està format per conductors experts del desert amb vehicles tot terreny, cuiners, ajudants i un guia de parla hispano-àrab. Aquest equip proporciona el material d’acampada necessari. El material personal (sac de dormir) l’ha de portar cadascú.

Durant l’acampada, no hi ha aigua corrent, dutxa ni lavabo. Sí que hi ha aigua disponible en una de les fonts del desert de la ruta on podrem gaudir d’una parada per a un rentat corporal relaxant.

Hi ha l’opció de dormir en una tenda petita independent o a la tenda beduïna gran. Si us plau, indiqueu la vostra elecció en fer la reserva, tot i que, evidentment, el viatge s’organitzarà amb el que esculli la majoria. Es proporcionen matalassos d’escuma per a cada participant. Tanmateix, si ho preferiu, podeu portar matalassos d’aire personals. Has de portar el teu sac de dormir, i si ho desitges, un coixí. Segons el nostre punt de vista, una jaqueta o un jersei plegats fan aquest paper a la perfecció. Si us plau, aviseu-nos amb temps en cas que trobeu a faltar qualsevol cosa!

Tots els clients anteriors (5 grups) van indicar que les condicions d’acampada eren agradables i fàcils. Alguns no tenien experiència prèvia d’acampada. Sens dubte el fet que no hi hagi humitat al desert occidental és un gran avantatge.

Aquest viatge té un toc d’aventura, però en cap cas és una excursió difícil. Qualsevol persona amb condicions físiques normals pot fer-l’ho. El nostre equip s’assegurarà que les nostres tendes de campanya estiguin muntades cada nit i que gaudim de menjars del desert excepcionalment frescos i saludables.

Per als àpats ens asseiem a terra en una taula baixa. Si us costa seure a terra, podeu portar un tamboret plegable. També podeu fer servir el sac de dormir dins la seva funda. L’organització es preocupa que hi hagi flassades addicionals per a tothom

TRANSPORT

El trajecte del Caire al desert el farem amb un minibús. La resta del viatge el farem amb vehicles tot terreny que ens portaran pel bell paisatge del desert egipci. D’aquesta manera ens assegurem de ser en el moment adequat al lloc adequat per fer les millors fotografies.

CLIMA I EQUIP PERSONAL

Durant el dia les temperatures són agradables, i varien entre els 15 i els 25 °C. Sovint a la tarda s’aixeca un vent fort de tal manera que una braga o bufanda lleugera pot ser útil per protegir-nos-en, tal com fan els berbers.

Durant les nits d’acampada al desert la temperatura baixa força i això també s’aplica a les nostres sessions de fotografia matinals. Per tant, porteu un sac de dormir calent i roba interior tèrmica.

Gorra i guants fins (amb els quals podeu utilitzar la càmera). Un jersei càlid en combinació amb una jaqueta o paravent també ens protegiran del fred de la nit i del matí.

FORMA FÍSICA

Tothom amb una condició física normal es pot unir a aquest viatge. Els jeeps ens portaran a tot arreu al paisatge desèrtic!

De vegades hi ha la possibilitat de caminar a una posició més alta, això requereix petits esforços de 5-15 min caminant en pujada per terreny no sempre estable (pedres). Tanmateix, la majoria d’indrets són accessibles per als vehicles tot terreny i farem la gran majoria de les fotografies a peu de cotxe.

FOTOGRAFIA

El viatge està dedicat a la fotografia de paisatge. Totes les òptiques, des dels gran angulars fins als teleobjectius lleugers seran útils. Recomanem cobrir distàncies focals d’entre 14 i 200 mm per a càmeres full frame o equivalents en formats APS-C o micro 4/3.

Els teleobjectius més potents de 200 mm poden proporcionar-nos imatges també interessants per tal d’aïllar subjectes en el vast paisatge desèrtic o, fins i tot, per fotografiar els esplugabous o altres animals al llac salat.

Com que durant el viatge al desert no tindrem opcions de descarregar les targetes, és interessant portar algun sistema per fer còpies de seguretat de les targetes.

Un bon trípode és del tot imprescindible i un joc de filtres, especialment els degradats neutres i els degradats inversos. Normalment, ni el Sebastian ni el Francesc utilitzem filtres protectors per a les lents, però al desert és útil portar-los per a les lents que ho permetin.

Com podeu veure a la galeria fotogràfica hi ha moltes imatges panoràmiques. L’amplitud del paisatge del desert ens oferirà moltes oportunitats per fer aquest tipus de fotografia i practicar les tècniques de fotografia panoràmica i d’aprenenta com trobar el punt nodal dels nostres objectius per realitzar imatges en alta resolució.

En cas que vulgueu tenir el vostre propi equip de fotografia panoràmica us podem ajudar a escollir els més pràctics.

Durant els dies que acampem al desert no es poden recarregar les bateries. Només en els trajectes, dins dels vehicles, podem tenir energia elèctrica a través de connectors USB. Els ordinadors portàtils també són innecessaris al desert. Així que el nostre consell és deixar-los a casa.

Assegureu-vos de portar suficients bateries de càmera i targetes de memòria.

Una bona motxilla fotogràfica, un intervalòmetre, una navalla de butxaca i un frontal poden ser útils i, de vegades accessoris, indispensables.

El desert sovint hi ha molta pols en suspensió. Un conjunt de productes de neteja de sensors, un bufador i un drap per a lents poden ser molt necessaris.

En cas de tempesta de sorra pot ser útil empaquetar el vostre equip hermèticament (bosses de buit).

Consell del guia: sovint és interessant incloure persones en les composicions, per donar l’escala dels enormes paisatges desèrtics. Per aquest motiu, és una bona idea portar un jersei de colors o un paravent vistós (vermell, groc, taronja, verd clar, …)

PROPINES

A Egipte, és costum donar propina a les persones que et proporcionen un servei. Això és vàlid per a les persones que s’asseguren que el nostre viatge funcioni sense problemes: des dels conductors de l’autobús, al transportista, guia local, conductors de jeep, la gent dels hotels i el personal durant el viatge al desert. El preu del viatge cobreix principalment la logística, per a la nostra tripulació del desert, les propines són gran part dels seus ingressos. I en aquest viatge en particular, en el qual la fotografia ens obliga a llevar-nos d’hora i anar a dormir tard, els fan dies llargs i demanem molts esforços extra a tot el personal. Creiem que una aportació, en concepte de propines de 100 € per persona és una quantitat justa segons el funcionament del país. Aquests diners no estan inclosos en el preu del viatge i es recolliran en efectiu en arribar al Caire. Seran els guies els encarregats de distribuir aquestes propines a les diferents persones que ens prestaran serveis. D’aquesta manera podem garantir un repartiment equitatiu i proporcional al servei que presta cadascú. Tanmateix, sou lliures de fer aquesta aportació i en cas que considereu que no és adequat, feu-nos-ho saber i us retornarem aquests diners.

CANVI

A Egipte la moneda és la lliure egípcia (ECP).

1 EUR = 17,56 ECP

1EGP = 0,057 EUR

EQUIPATGE

Tingueu en compte el pes del vostre equip fotogràfic i els límits establerts per la companyia aèria per tant per a l’equipatge de mà com per al facturat.

Si el vostre equipatge facturat pesa més que el límit permès, sovint cal pagar un extra (per quilo). El pes de l’equipatge de mà està estipulat en 8 kg en una sola peça i no es pot sobrepassar ni pagant un extra.

El pes màxim per al vostre equipatge facturat és de 23 quilos.

Us demanem que porteu una bossa de viatge flexible i no una maleta dura. Per als dies d’acampada les bosses aniran a la part superior del sostre dels jeeps i les bosses flexibles s’adapten més bé que les maletes rígides. Penseu que inevitablement, les bosses de l’equipatge acabaran amb una bona capa de la fina pols del desert. Evidentment, l’equip fotogràfic el durem a l’interior dels jeeps.

Com que l’equipatge estarà lligat a sobre dels jeeps durant el dia, una bona idea és reservar una mica d’espai a la bossa de la càmera o portar una bossa petita per a les coses que pugueu necessitar durant el dia: crema solar, ulleres de sol, gorra, bufanda, etc.

DIFERÈNCIA HORÀRIA

Al Caire és una hora més tard que a Catalunya.

DOCUMENTS I VISATS

Els documents següents són imprescindibles per viatjar a Egipte:

 • Un passaport internacional, vàlid com a mínim per a vuit mesos més enllà de la data de finalització del viatge.
 • Un visat electrònic (entrada única – turisme), que es pot sol·licitar amb antelació mitjançant aquest enllaç: www.visa2egypt.gov.eg.
 • Certificat de vacunació amb codi QR o prova PCR COVID-19 negatiu max 72 h abans de la sortida.

Aquesta informació de viatge pot ser canviada si les circumstàncies ens hi obliguen. Per estar al dia de les obligacions dels viatgers a Egipte podeu consultar el web d’Afers Exteriors i de l’Ambaixada d’Egipte.

SALUT I MEDICACIÓ

Alguns medicaments amb recepta (a més de medicaments que no requereixen prescripció a Catalunya) són considerats medicaments a Egipte i no poden entrar al país sense el permís previ del Ministeri de Sanitat egipci. Si es viatja a Egipte sense aquesta autorització, no es podrà entrar la medicació. Si viatgeu amb medicaments prescrits, heu de portar un certificat mèdic del vostre metge que confirmi que la medicació va ser prescrit per un metge col·legiat.

Aquest certificat, preferiblement en anglès, ha d’esmentar la malaltia, el nom comú i la dosificació del medicament.

En cas de dubte, poseu-vos en contacte amb l’ambaixada d’Egipte a l’estat espanyol.

Responsables de l’activitat

Sebastian Vervenne

Francesc Muntada

Marta Begué

Estíbalitz Soto

Preu:

 • En habitació doble: 1950 €
 • Suplement habitació individual: 120€

Què inclou:

 • Organització de la Vivència i apunts
 • Guiatge fotogràfic de Sebastian Vervenne i Francesc Muntada
 • Les sessions teòriques i el guiatge fotogràfic
 • L’allotjament en règim de pensió completa excepte els àpats al Caire
 • Els desplaçaments al desert
 • El material d’acampada excepte el sac de dormir

Què no inclou:

 • El vol d’avió al Caire. Si hi esteu interessats us podem posar en contacte amb la nostra agència habitual i us pot preparar el vol
 • Assegurança extra que cobreixi anul·lació del viatge per causes justificades
 • Despeses personals
 • Els àpats al Caire
 • Les propines al personal que ens acompanyarà durant el viatge, pel que us demanem una aportació de 100 € en efectiu

Forma de pagament:

 • Caldrà fer una transferència de 1000 € a l’agència egípcia
 • Transferència de 950 € a Imaginem

Si us plau, no feu el pagament fins que no s’hagi confirmat la Vivència i s’hagi creat el grup

Envieu un missatge de Whatsapp al 654 347 448 informat que voldríeu participar en aquesta Vivència amb el vostre nom, si desitgeu que fem la gestió dels vostres vols a Egipte i si esteu interessats en l’assegurança extra.

Imaginem Vivències Fotogràfiques