Presentació del nou equip d’Imàginem i fotografia circumpolar a Gallicant

22 d’abril de 2017

Les places per a aquesta activitat estan exhaurides… ens sap greu! Pots apuntar-te a la llista d’espera o veure les nostres altres activitats aquí 

Després d’un temps de certa inactivitat, des d’Imaginem tornem i amb energies renovades! I aquest cop ho fem per a presentar-vos les noves incorporacions a l’equip de treball: l’Adriana Olsina i el Jordi Brú. I com que estem de re-inauguració, hem decidit convidar-vos (sí sí, ho heu llegit bé, convidar-vos!) en l’inici d’aquesta nova etapa, preparant-vos una activitat d’allò més engrescadora: fer circumpolars en un poble abandonat.

Gallicant és un llogaret situat a tocar d’una cinglera que es va despoblar durant el passat segle XX i, tot i que actualment es troba en estat ruïnós, ofereix unes possibilitats fotogràfiques impressionants. En aquesta ocasió, el nostre objectiu seran fer fotografies circumpolars amb les siluetes de les cases del poble a primer terme!

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/presentacio-del-nou-equip-dimaginem-i-fotografia-circumpolar-a-gallicant/#inscriure”]Apunta’m a la llista d’espera[/button]

Què farem i on anirem?

Ens desplaçarem al nucli abandonat de Gallicant, al bell mig de les Muntanyes de Prades, a tocar d’una cinglera amb vistes cap a Siurana i el Montsant. El llogaret es va anar despoblant lentament després de la Guerra Civil, quan la majoria de veïns es van anar desplaçant cap al poble d’Arbolí, més ben comunicat. Gallicant està situat al vessant septentrional del Puig de Gallicant i als voltants del poble hi trobem uns replans que van ser cultivats fins no fa massa temps.

Actualment, i a causa del pas del temps, la situació d’abandó dels habitatges fa que es trobi en un estat ruïnós, la qual cosa confereix a aquest l’espai una atmosfera fascinant! En aquesta ocasió, el nostre repte fotogràfic serà realitzar bones fotografies circumpolars. L’estrella polar just al centre, pràcticament immòbil serà una espectadora de luxe! Durant la jornada parlarem d’aquest i de molts altres trucs de la fotografia nocturna. 

Però això no és tot. Abans de sopar, si les condicions meteorològiques ho permeten, gaudirem d’una posta de sol encisadora. Segurament tots haureu sentit a parlar de les postes de sol de Siurana. Però potser no heu tingut ocasió de veure la posta de sol des de darrera de Siurana. Des de Gallicant tenim una vista privilegiada d’aquest poble i els seus cingles verticals, amb l’embassament just a sota i la figura omnipresent de Montsant. Si ens hi acompanyeu, hi haurà un abans i un després a les vostres vides, a partir d’aquell moment!

Objectius

Aprendre a fer fotografies circumpolars, en les quals les estrelles tinguin un llarg recorregut.

També aprendrem a treballar la composició i les diferents opcions que ens ofereix la fotografia nocturna.

Data límit d’inscripció: 19 d’abril de 2017

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 659 52 43 59.

Activitat dirigida per Francesc Muntada,  Adriana Olsina i Jordi Brú.

Informació pràctica

  • Dificultat: baixa. No cal estar en bona forma física, però farem una caminada de 30 minuts (amb desnivell pràcticament inexistent) fins al poble de Gallicant.
  • Horari: quedarem al mirador del Cingle Blanc a les 19:00 i des d’allà anirem a Gallicant. Qui ho prefereixi, podem quedar al poble d’Alforja a les 18:30h.
  • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, trípode i cable disparador. Frontal i/o llanterna. Seran més útils els granangulars que els teleobjectius.
  • Material personal: roba d’abric i calçat còmode i càlid. A la nit farà fred i cal anar ben abrigats.
  • Menjar: és recomanable que cadascú porti aigua i un entrepà o alguna cosa per menjar a l’hora de sopar, ja que estarem al Gallicant des de la posta de sol fins ben entrada la nit.
  • Preu: Gratuïta (amb inscripció prèvia)
  • Què inclou: assessorament fotogràfic.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat


Llista d’espera

[vfb id=108]