L’experiència de l’any passat va ser molt positiva i, almenys per a nosaltres, molt enriquidora. No vam ser capaços de fer tots els reptes de la setmana, però llegir els comentaris dels que hi van participar i veure’n les fotografies va ser tan estimulant com haver fet les fotografies. Gràcies perquè entre tots ens veu ajudar a obrir la nostra ment i a veure algunes coses que abans no vèiem.
Volem repetir l’experiència i ens agradaria comptar amb tots vosaltres, per tant, us proposem un nou llistat de temes repartits per les 52 setmanes que té l’any. Ja sabeu com funciona! Una fotografia per setmana i fer-la dins la setmana que toca!
Ah! I si voleu participar al repte#52-25 però no voleu penjar les vostres fotos a la galeria, podeu fer-ho compartint-les només al grup de whatsapp del repte. L’únic desavanttage que hi ha en fer-ho d’aquesta manera és que no participareu al sorteig final.
Esperem amb ànsia veure les vostres propostes!
El repte de la setmana
Repte número 18/52. Setmana del 28/04/2025 al 04/05/2025: Groc
Fa unes setmanes el repte consistia en fer fotografies en les quals el color predominant fos el verd. Aquesta setmana el que proposem és fer-ne amb el groc com a color dominant. Però, en el nostre entorn cultural, el groc ens suggereix alguna cosa?
Hi ha teories que associen els colors a estats d’ànim o a emocions. En el Taller del Color de la UOC del groc en diuen:
«Simbolitza la llum del sol. Representa l’energia, l’alegria, la felicitat i la intel·ligència. Suggereix l’efecte d’entrar en calor, provoca alegria, estimula l’activitat mental i genera energia muscular. Amb freqüència se l’associa al menjar.
El groc pur i brillant és un reclam d’atenció, fet pel qual és freqüent que els taxis siguin d’aquest color en algunes ciutats. En excés, pot tenir un efecte pertorbador, inquietant. És sabut que els nadons ploren més en habitacions grogues. En heràldica el groc representa honor i lleialtat. En els últims temps, el groc també s’associa amb la covardia.
És recomanable fer servir el groc per provocar sensacions agradables, alegres. És molt adequat per promocionar productes per als nens i per a l’oci. Per la seva eficàcia per atraure l’atenció, és molt útil per destacar els aspectes més importants.
El groc és un color espontani, variable, de manera que no és adequat per suggerir seguretat o estabilitat. El groc pàl·lid és lúgubre i representa precaució, deteriorament, malaltia, enveja o gelosia. El groc clar representa intel·ligència, originalitat i alegria.»
Mai hauriem pensat que es podien trobar tantes propietats, tant positives com negatives, en un color!

En què consisteix #repte 52?
Consisteix en obtenir una fotografia d’una temàtica concreta dins d’un període definit. Les temàtiques les trobareu al llista del final d’aquesta pàgina. El període hem decidit que sigui setmanal. Per això són 52 reptes, per les setmanes que té l’any.
Es tracta, doncs, d’aconseguir una imatge que satisfaci el seu autor, de la temàtica corresponent i dins la setmana corresponent. No val fer servir fotos d’aquesta mateixa temàtica aconseguides fora de la setmana, perquè si no deixaria de ser un repte.
Al #repte 52 hi podeu participar sols o anar a fer fotos amb la vostra colla. Podeu participar-hi les 52 setmanes o només les que us vagi bé. Les fotografies les podeu fer al costat de casa o a l’altra punta del món. Les úniques limitacions són el tema i el període en què s’han obtingut aquestes fotografies.
Aquest repte es basa en la confiança. Ningú comprovarà si la fotografia que presenteu és feta dins la setmana corresponent. Mai ningú ens ha donat motius de desconfiança i, per tant, la nostra la teniu tota.

Una galeria i un sorteig
També voldríem anar una mica més enllà. Voldríem crear una galeria amb totes les fotografies que vulgueu compartir amb nosaltres. I, per tal de fer l’estímul una mica més interessant, al final d’any farem un sorteig amb totes les fotografies rebudes i els autors rebran alguns regals que descobrirem just abans del sorteig.
No és un concurs de fotografia. Tothom qui presenti imatges i sigui afortunat rebrà un dels regals. El que pretenem amb aquest repte és compartir moments fotogràfics, aprendre els uns dels altres i gaudir d’aquest art i aquestes tècniques que tantes satisfaccions ens han aportat (i alguna emprenyada també… per què no dir-ho?)

Com hi podeu participar?
Per no posar en risc els vostres ordinadors, no donarem ni enllaços ni contrasenyes a través del web.
Farem servir una de les funcionalitats del nostre NAS per muntar una galeria i us donarem accés per tal que pugueu penjar les vostres fotos. Al nostre grup de Whatsapp, dins de l’estat del grup hi trobareu els enllaços i les contrasenyes per poder pujar les vostres fotos i per veure la galeria.
El sistema serà el següent:
Per pujar fotos a la galeria
Entreu a l’enllaç que trobareu a l’estat del grup Comunicats
Us apareixerà aquesta pantalla:

Entreu la contrasenya que també trobareu a l’estat del grup i us apareixerà aquesta pantalla

Cliqueu sobre la carpeta Repte52 i us apareixerà una pantalla com aquesta:

Evidentment, a mesura que vagi avançant el Repte hi haurà més fotografies.
Feu clic al botó «Cargar» i s’obrirà una pantalla de confirmació.

Cliqueu a «Seleccionar archivo» i s’obrirà el Navegador o el Finder del vostre ordinador. Aneu a la carpeta on tingueu les fotografies i seleccioneu la que vulgueu:

Feu click al botó adequat per carregar la imatge i al cap d’uns segons ja tindreu la imatge carregada!

Ja podeu tancar aquesta finestra del navegador d’Internet.
Per veure l’àlbum
Aneu a l’enllaç que també trobareu a l’estat del grup Comunicats. Es carregarà l’app QuMagie i us demanarà la contrasenya de l’àlbum. La teniu, també, a l’estat del grup.

Un cop entrada la contrasenya ja sou dins de l’àlbum! Aquí hi podreu veure totes les fotografies que s’han penjat!

Per escriure una descripció de la vostra fotografia
Es fa abans de l’exportació de LR. Al mòdul biblioteca –> metadades “Descripción rápida” –> “Pie de ilustración” –> Allí podeu posar el vostre nom i la descripció de la fotografia. Després exporteu en jpg i deixeu marcat “Incluir todos los metadatos”. No exporteu en PNG perquè aquest format no porta metadades. Les metadades són útils per saber com s’ha fet la foto, a més de poder posar la descripció.
Si voleu veure la descripció d’una imatge, només heu de fer doble click sobre la miniatura. La imatge s’obrirà a mida més gran i a la dreta podreu llegir aquesta descripció.
Som conscients que d’entrada el sistema pot semblar una mica complex, però seguint les indicacions dels experts en seguretat, aquest és el sistema obert més segur, no solament per a Imaginem sinó per als vostres propis ordinadors.
Gràcies a tothom per la vostra comprensió.

Unes quantes (poques) normes
- Només s’admet una fotografia per setmana. Quan tingueu aquella imatge que us faci el pes, pugeu-la. Si més endavant la voleu canviar, hauríeu d’eliminar la que havíeu pujat abans.
- Les fotografies haurien de fer 1920 px pel costat més llarg. Estaria bé que en el camp Descripció de la imatge féssiu un petit comentari explicant-nos què heu fotografiat, quines tècniques heu fet servir, etc. D’aquesta manera tots aprenem de tots. Com a exemple podeu fixar-vos en els peus de fotografia d’aquesta pàgina.
- És el vostre criteri qui decidirà si les fotografies encaixen amb la temàtica de la setmana. Ningú moderarà ni censurarà les fotografies penjades. Però si detectem que algú puja més d’una foto per setmana l’advertirem.
- Aquest repte compta amb la bona voluntat de tothom. No hi tenim res a perdre i, en canvi, pensem que les nostres habilitats fotogràfiques hi podrien guanyar molt. Això significa que teniu la nostra total confiança i que sabem que fareu un ús correcte de les galeries..

Les 52 propostes
Aquí teniu el llistat de les 52 propostes. Cada setmana, abans de l’inici del repte setmanal publicarem aquí mateix una descripció una mica més desenvolupada del que volem dir amb aquests titulars.
- Repte número 1/52. Setmana del 01/01/2025 al 05/01/2025: L’inici
Tot té un inici i tot té un final. El final el reservarem per a la derrera setmana de l’any. Per aquesta setmana curta, de només quatre dies, us proposem fotografies que il·lustrin aquest concepte: l’inici. - Repte número 2/52. Setmana del 06/01/2025 al 12/01/2025: La llum
Fotografia és la contracció de dues paraules gregues: φωτός, que significa llum i γράφος que significa escriure o dibuixar. La fotografia, doncs, és el conjunt de tècniques i material que fan possible dibuixar amb la llum.
La llum és, doncs, la base de la fotografia. I el repte d’aquesta setmana és captar la llum, o sigui, un fotografia en la qual la llum en sigui el principal protagonista. - Repte número 3/52. Setmana del 13/01/2025 al 19/01/2025: L’hivern
L’hivern. Fred, neu, gebre, glaç… L’hivern és ple d’oportunitats fotogràfiques, però en el nostre país, l’hivern és cada any menys nevat, cada any tenim menys dies de fred i cada any costa més trobar bassals glaçats o caramells que pengin dels salts d’aigua o de les teulades.
Si no trobem aquests elements a casa nostra, podem cercar-los més lluny, a altituds o latituds més altres o, encara millor, podem fer servir la imaginació i la nostra creativitat per trobar la manera de representar l’hivern. - Repte número 4/52. Setmana del 20/01/2025 al 26/01/2025: La textura
L’any passat vam abordar les textures com deia l’accepció 2 del DIEC:
2 1 f. [LC] Manera com estan disposades les partícules d’un cos o d’una substància. Textura compacta.
2 2 f. [GL] En un sediment, en un sòl, proporció de les diverses fraccions granulomètriques. Textura arenosa, llimosa, argilosa, argil·loarenosa, franca.
2 3 f. [GL] Relació entre els minerals constituents d’una roca pel que fa a les dimensions dels grans, els seus contactes i l’estructura interna de la roca.
Enguany proposem abordar-ho segons l’accepció 3, o sigui, el conjunt de propietats físiques d’un aliment. I entenem per propietats físiques allò que ens permet determinar les característiques dels materials ―en aquest cas els aliments― independentment de la seva forma, grandària o composició. - Repte número 5/52. Setmana del 27/01/2025 al 02/02/2025: El fred
Els humans tenim cinc sentits i la fotografia es basa en un d’aquests cinc sentits: la vista. La vista és el sentit que és sensible a l’energia lluminosa. Les proteïnes de la nostra retina reaccionen a l’estímul d’aquesta energia i es crea, en el nostre cervell, una imatge que representa l’escena que tenim davant del ulls. Igualment com ho fa una càmera fotogràfica.
Però la nostra càmera fotogràfica no és sensible a cap dels altres sentits. No pot captar el so, a no ser que fem vídeo, que no és el cas. Tampoc pot captar les olors ni els sabors ni, evidentment, el tacte. I és precisament aquest darrer sentit, el tacte, el que ens transmet la sensació de temperatura: l’escalfor o el fred.
El repte d’aquesta setmana ens proposa fer fotografies que ens transmetin la sensació de fred. Com ho podem fer per transmetre, a través de la llum, aquesta sensació que ens transmet el tacte? - Repte número 6/52. Setmana del 03/02/2025 al 09/02/2025: Blanc
Heu vist, o llegit, l’obra de teatre Art? Si no ho heu fet us ho recomanem!
I el quadre Blanc sobre blanc, de Kazimir Malèvitx? O els White paintings de Robert Rauschenberg? Són només alguns exemples d’allò que es pot fer només amb el color blanc.
En aquesta ocasió us proposem esmolar la nostra creativitat cercant l’estètica del blanc. - Repte número 7/52. Setmana del 10/02/2025 al 16/02/2025: Més a prop
Diuen els experts que moltes fotografies millorarien només acostant-nos una mica més a l’escena. I això és així perquè quan fem fotografies ens costa fixar-nos en tot el fotograma. Centrem la nostra atenció a la part central i oblidem el contorn. El resultat és que sovint ens hi queden zones buides, que res aporten a la imatge. O bé que ens hi surten elements no desitjats, que distreuen l’atenció.
Reconeixem que el títol del repte d’aquesta setmana pot ser enganyós i pot fer pensar que ens referim a la macrofotografia. Però no, el que proposem són fotografies en les quals no passi gens allò de no haver estudiat la totalitat del fotografia. Per dir-ho ben clar, hauríem de fer fotografies en les tots els elements que hi surtin aportin alguna cosa al missatge o a l’estètica de la imatge, fins i tot els espais buits. - Repte número 8/52. Setmana del 17/02/2025 al 23/02/2025: És molt vell
En general sentim una certa fascinació per les coses velles. Ens emociona el romànic, però una església de formigó, si no és una gran obra com la Hallgrímskirkja de Reykjavík, per exemple, ens deixa indiferents. El mateix podem dir dels arbres vells, els mobles vells, els vells estris de cuina, o mèdics, o els antics instruments musicals. La llista seria infinita.
El que us proposem aquesta setmana és fer fotografies en les quals trobem la bellesa en la vellesa, en el pas del temps, en la pàtina que l’edat ha anat deixant damunt les persones, els objectes, els edificis, les obres… i un etcètera inacabable. - Repte número 9/52. Setmana del 24/02/2025 al 02/03/2025: Verd
Sempre associem el verd amb la vida i, en certa manera, també, amb el benestar. Si imaginem un espai en el que ens hi quedaríem a veure, la majoria hi posaríem un prat verd i, normalment, els paisatges en els quals hi predomina el verd, ens transmeten una sensació de més serenitat que no pas el que són blancs, coberts de neu, o torrats per l’escalfor del Sol.
En el repte d’aquesta setmana us proposem fer servir el color verd per crear, amb les nostres imatges, aquesta sensació de serenor i de benestar. - Repte número 10/52. Setmana del 03/03/2025 al 09/03/2025: Transparent
Si podem veure els colors de les escenes que tenim davant del ulls és perquè la llum, aquesta forma d’energia electromagnètica, té dues facultats: la capacitat d3e ser absorbida i la capacitat de ser reflectida. Quan un cos qualsevol rep l’acció de l’energia lluminosa, una part d’aquesta energia és absorbida, doncs, i l’altra és reflectida.
La part que és absorbida ve determinada pels pigments que cobreixen cada objecte que forma part de l’escena, que són els que retenen les radiacions de determinades longituds d’ona. Les longituds d’ona no retingudes són reflectides i són les que arriben al nostre sistema de visió o a la nostra càmera. La combinació de longituds d’ona reflectides, determina el color amb el qual veiem aquests objectes.
Però hi ha materials que es comporten de manera completament diferent: són els materials transparents, que permeten que la llum els passi a través sense ser absorbida ni reflectida. Són material que permeten veure allò que hi ha al seu darrere i en aquesta ocasió us proposem fotografiar aquests materials. Per tant, el repte d’aquesta setmana consisteix a fotografiar objectes o materials transparents, de manera que a la fotografia s’hi pugui veure l’objecte o el material i allò que hi ha al seu darrere, per tal que puguem corroborar que, efectivament, es tracta d’un objecte o material transparent. - Repte número 11/52. Setmana del 10/03/2025 al 16/03/2025: El teu racó preferit
Aquesta vegada volem saber els vostres secrets… volem que compartiu amb nosaltres el vostre racó preferit. Però volem que a la fotografia que compartiu hi quedi clar el perquè és un dels vostres racons preferits, o sigui, la fotografia hauria d’il·lustrar els valors que trobeu en aquell espai i fer-nos sentir allò que vosaltres sentiu quan hi sou. - Repte número 12/52. Setmana del 17/03/2025 al 23/03/2025: El vent
La fotografia és l’art —o el conjunt de tècniques— que ens permet dibuixar amb la llum. O, dit d’una altra manera, que ens permet registrar de manera permanent una escena que tenim davant de l’objectiu de la nostra càmera.
Per fer-ho, el nostre objectiu recull els raigs lluminosos —segurament seria més correcte dir que recull els fotons— que aquesta escena reflecteix, els projecta ben ordenats a l’interior de la càmera i el sensor, o qualsevol altre material sensible a l’acció de l’energia lluminosa, reacciona a aquests fotons i els converteix en una imatge, ja sigui química, com feia la fotografia tradicional, ja sigui numèrica amb les càmeres digitals actuals.
Això significa, doncs, que només podem fotografiar allò que reflecteix llum? Certament, és així, però això no ha de ser una limitació per a ments creatives ja que, si bé segur que no podrem fotografiar «el vent», que és el repte d’aquesta setmana, segur que podem fer fotografies que ens transmetin la sensació de vent. - Repte número 13/52. Setmana del 24/03/2025 al 30/03/2025: Un instant
Abans de l’aparició de la fotografia registrar una escena era feina de dies, de setmanes o de mesos. En alguns casos, fins i tot d’anys de feina. Però gràcies a la invenció i l’evolució que va experimentar, captar una escena va esdevenir cosa d’un instant. I, a més, les escenes es reproduïen amb una fidelitat que la pintura rarament aconseguia. Tant va ser així que les imatges fotogràfiques rebien el nom d’instantànies.
Però, com en tot, no totes les fotografies són iguals. La tècnica és essencial per aconseguir bones fotografies, però amb això no n’hi ha prou. També cal una bona composició i, per acabar-ho d’adobar, en molts casos, també cal triar el moment, l’instant, en el que es prem el disparador.
El que us proposem en aquest repte és fer fotografies en les quals l’instant sigui determinant, o sigui, que la fotografia presa reflecteixi la importància d’haver escollit, precisament, aquell instant exacte, perquè en un altre moment, la fotografia no ens explicaria o ens comunicaria el mateix. - Repte número 14/52. Setmana del 31/03/2025 al 06/04/2025: De colors
Amb aquell caràcter sorrut que tenia, Ansel Adams, sempre va menystenir els fotògrafs que utilitzaven pel·lícula de color. Per a ell, el color distreia de l’essència de la fotografia, que era captar la llum. I quan es referia a la llum es referia a la intensitat de la llum, no al seu color. Després de la seva mort, però, vam saber que també feia fotografies en color, tot i que no les va fer públiques.
Sense saber-ho, Anser Adams va anticipar allò que passaria quan aparegués la fotografia digital: els sensors actuals no poden captar imatges en colors i només són sensibles a la intensitat de la llum, o sigui, a la quantitat de fotons que impacta en cada píxel, sense importar la frequència de la radiació i, per tant, sense importar el color. De fet, per crear imatges en colors, els nostres sensors s’han d’inventar una bona part de la informació que formarà la imatge final.
I, malgrat tot això, malgrat que Ansel Adams deia que el color ens distreia, malgrat que les imatges en colors tenen dues terceres parts de la informació inventades, aquesta setmana proposem fer fotografies en les que siguin els colors allò que les faci interessants. Ens agrada tant portar la contrària que fins i tot ens atrevim amb Ansel Adams! - Repte número 15/52. Setmana del 07/04/2025 al 13/04/2025: El cel
Heu vist la pel·lícula «Els Fabelman»? Segons diuen, és una obra autobiogràfica d’Steven Spielberg. Hi ha una escena en la qual aconsegueix que el gran director John Ford el rebi i parla amb ell pocs minuts i en aquesta curta estona li fa observar uns dibuixos i li demana que es fixi en la posició de l’horitzó. Certament, aquesta és una de les grans qüestions que ens plantegem els fotògrafs del paisatge: on situem l’horitzó? Cal seguir sempre la regla dels terços?
Però, tot i que el cel forma part del paisatge i és una de les parts més importants de la fotografia del paisatge, el que us proposem per a aquesta setmana és una fotografia en la qual el cel en sigui el clar protagonista. Ja sigui perquè ocupa la totalitat del fotograma, ja sigui perquè és el protagonista absolut de la fotografia, encara que hi hagi altres elements. - Repte número 16/52. Setmana del 14/04/2025 al 20/04/2025: Jugant amb l’exposició
Sempre hem dit que els passos a seguir per fer una bona fotografia són:
1. Tenir la idea (que pot ser preconcebuda o induïda per la situació)
2. Composar, que consisteix bàsicament a escollir el punt de vista, la direcció de la mirada i l’òptica utilitzada
3. Pensar què és el més determinant, si la profunditat de camp o el moviment. I, un cop ajustat aquest paràmetre (diafragma si es tracta de la profunditat de camp, temps d’obturació si és el moviment), ajustar l’exposició correcta.
En aquest procés tendim a pensar que la idea i la composició són les parts creatives de la fotografia. I que l’exposició, condicionada per la profunditat de camp o el moviment, és la part tècnica. Però, heu vist el treball que Nick Nichols va fer a la selva de Ndoki? Deliberadament, va fer totes les fotografies fosques. Per què? Doncs perquè pensava que d’aquesta manera transmetia millor les sensacions que ell vivia mentre treballava en la profunditat d’aquesta selva. El que dominava l’escena era la foscor, la poca llum que la densa vegetació permetia que entrés al seu interior.
Aquest és un exemple de l’ús de l’exposicó amb finalitats creatives, no tècniques. I el repte que proposem per a aquesta setmana de Setmana Santa és que jugeu amb l’exposició per tal d’aconseguir que, fotografies que d’entrada qualificaríem de mal exposades, per massa clares o per massa fosques, ens transmetin sensacions que les mateixes fotografies ben exposades, o sigui, que registrin els colors naturals de l’escena, no aconsegueixen transmetre. - Repte número 17/52. Setmana del 21/04/2025 al 27/04/2025: El pèl
«On hi ha pèl hi ha alegria!» diuen. Que cadascú ho entengui com vulgui, però aquest és el repte d’aquesta setmana. Si hi pensem bé, els pèls dels mamífers són una evolució de les escates dels rèptils i dels peixos que ens van precedir. El pèl ens va permetre mantenir l’escalfor del cos i poder estar actius de manera independent a la temperatura exterior. En els ocells les escates es van convertir en plomes, amb una doble finalitat: mantenir la temperatura corporal i permetre el vol.
Però els mamífers no som els únics que tenim el cos recobert de pèl. Molts insectes també hi tenen alguna part i fa altres funcions com, per exemple, protegir el cos. Això també passa amb les plantes amb funcions diverses. Protecció, evidentment, però també mantenir la humitat, atrapar l’aigua, protegir del Sol intens o, fins i tot, capturar insectes. Si n’hi ha de coses que fan els pèls! I la quantitat d’oportunitats fotogràfiques que ens poden aportar! - Repte número 18/52. Setmana del 28/04/2025 al 04/05/2025: Groc
Fa unes setmanes el repte consistia en fer fotografies en les quals el color predominant fos el verd. Aquesta setmana el que proposem és fer-ne amb el groc com a color dominant. Però, en el nostre entorn cultural, el groc ens suggereix alguna cosa?
Hi ha teories que associen els colors a estats d’ànim o a emocions. En el Taller del Color de la UOC del groc en diuen:
«Simbolitza la llum del sol. Representa l’energia, l’alegria, la felicitat i la intel·ligència. Suggereix l’efecte d’entrar en calor, provoca alegria, estimula l’activitat mental i genera energia muscular. Amb freqüència se l’associa al menjar.
El groc pur i brillant és un reclam d’atenció, fet pel qual és freqüent que els taxis siguin d’aquest color en algunes ciutats. En excés, pot tenir un efecte pertorbador, inquietant. És sabut que els nadons ploren més en habitacions grogues. En heràldica el groc representa honor i lleialtat. En els últims temps, el groc també s’associa amb la covardia.
És recomanable fer servir el groc per provocar sensacions agradables, alegres. És molt adequat per promocionar productes per als nens i per a l’oci. Per la seva eficàcia per atraure l’atenció, és molt útil per destacar els aspectes més importants.
El groc és un color espontani, variable, de manera que no és adequat per suggerir seguretat o estabilitat. El groc pàl·lid és lúgubre i representa precaució, deteriorament, malaltia, enveja o gelosia. El groc clar representa intel·ligència, originalitat i alegria.»
Mai hauriem pensat que es podien trobar tantes propietats, tant positives com negatives, en un color! - Repte número 19/52. Setmana del 05/05/2025 al 11/05/2025: Només tres
- Repte número 20/52. Setmana del 12/05/2025 al 18/05/2025: Autoretrat
- Repte número 21/52. Setmana del 19/05/2025 al 25/05/2025: El desenfocament
- Repte número 22/52. Setmana del 26/05/2025 al 01/06/2025: Negre
- Repte número 23/52. Setmana del 02/06/2025 al 08/06/2025: Altitud
- Repte número 24/52. Setmana del 09/06/2025 al 15/06/2025: Contrapicat
- Repte número 25/52. Setmana del 16/06/2025 al 22/06/2025: Reflexos
- Repte número 26/52. Setmana del 23/06/2025 al 29/06/2025: Blau
- Repte número 27/52. Setmana del 30/06/2025 al 06/07/2025: Tot ben ple
- Repte número 28/52. Setmana del 07/07/2025 al 13/07/2025: Acció!
- Repte número 29/52. Setmana del 14/07/2025 al 20/07/2025: Quina calor!
- Repte número 30/52. Setmana del 21/07/2025 al 27/07/2025: L’ombra
- Repte número 31/52. Setmana del 28/07/2025 al 03/08/2025: L’estiu
- Repte número 32/52. Setmana del 04/08/2025 al 10/08/2025: Els rastres
- Repte número 33/52. Setmana del 11/08/2025 al 17/08/2025: És temps de pluja d’estels
- Repte número 34/52. Setmana del 18/08/2025 al 24/08/2025: Ben emmarcat
- Repte número 35/52. Setmana del 25/08/2025 al 31/08/2025: Triangle o triangles
- Repte número 36/52. Setmana del 01/09/2025 al 07/09/2025: Molt lluny
- Repte número 37/52. Setmana del 08/09/2025 al 14/09/2025: Un pla picat
- Repte número 38/52. Setmana del 15/09/2025 al 21/09/2025: És migdia
- Repte número 39/52. Setmana del 22/09/2025 al 28/09/2025: Uns quants cercles
- Repte número 40/52. Setmana del 29/09/2025 al 05/10/2025: Arran de terra
- Repte número 41/52. Setmana del 06/10/2025 al 12/10/2025: Abans i després
- Repte número 42/52. Setmana del 13/10/2025 al 19/10/2025: Vermell
- Repte número 43/52. Setmana del 20/10/2025 al 26/10/2025: L’aliment
- Repte número 44/52. Setmana del 27/10/2025 al 02/11/2025: Només allò essencial
- Repte número 45/52. Setmana del 03/11/2025 al 09/11/2025: La terra que trepitgem
- Repte número 46/52. Setmana del 10/11/2025 al 16/11/2025: Gotes
- Repte número 47/52. Setmana del 17/11/2025 al 23/11/2025: Traces d’estrelles
- Repte número 48/52. Setmana del 24/11/2025 al 30/11/2025: El pas del temps
- Repte número 49/52. Setmana del 01/12/2025 al 07/12/2025: La nuesa
- Repte número 50/52. Setmana del 08/12/2025 al 14/12/2025: El fred de la matinada
- Repte número 51/52. Setmana del 15/12/2025 al 21/12/2025: El camí de l’aigua
- Repte número 52/52. Setmana del 22/12/2025 al 28/12/2025: El final