Setmana santa a Euskal Herria

Algunes imatges d’aquesta vivència

[divider scroll_text=”* * *”]

Aquesta activitat ja és plena.

Disculpeu les molèsties que us pugui ocasionar

Del 24 al 29 de març

Per setmana santa del 2018 ens n’anirem a Euskal Herria, aquest país tan proper geogràficament, tan allunyat culturalment i amb el que compartim projectes i inquietuds. Sovint tenim la idea que el país basc és un país industrial, amb boscos de plantació artificial i ple de carreteres, vies de tren i autopistes. Però Euskadi amaga alguns tresors molt ben guardats que tots els amants de la natura hauríem de conèixer.

En aquesta ocasió us proposem una ruta circular en la que visitarem la fageda fantasiosa d’Otzarreta, la platja de Barrika i les capricioses formes de les roques de Gaztelugatxeko Doniene, el sorprenent flysh de Deva-Zumaia, l’obra d’art natural dels penya-segats de Jaizkibel i, per acabar amb una sortida tranquil·la, el nacedero de Urederra i els boscos d’Urbasa.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/setmana-santa-a-euskal-herria/#inscriure”]inscriu-m’hi[/button] [button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/setmana-santa-a-euskal-herria/#regalar”]la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

Farem una ruta circular seguint alguns dels paisatges més espectaculars de la geografia basca. En lloc de buscar un allotjament central i haver de fer recorreguts llargs cada dia, anirem seguint una ruta amb quatre punts base des dels que farem les visites previstes: Areatza, Mungia, Hondarribia i Estella.

Des d’aquests punts visitarem un bosc petit però sorprenent, la fageda d’Otzarreta i la cascada d’Uguna. L’extraordinària platja de Barrika, la costa trencada per mil tempestes de Gaztelugatxeko Doniene, l’original paisatge del flisch de Deba – Zumaia, la galeria d’art natural de Jaizkibel o el bosc d’Urbasa, on neix el riu Urederra.

L’objectiu d’aquest viatge serà conèixer aquests magnífics paisatges i mirar de trobar els millors punts de vista, els millors moments per aprofitar les millors llums i aprendre les tècniques per plasmar aquestes emocions a les nostres fotografies

Programa detallat

 • 24 de març: dia de viatge. Recorregut de Catalunya a Areatza (600 km – 6 h des de Barcelona, aproximadament). A la tarda, visita al salt d’Uguna
 • 25 de març: bosc i aigua. Descoberta de les possibilitats fotogràfiques del bosc d’Otzarreta. Viatge cap a Mungía. A la tarda, visita de la platja de Barrika
 • 26 de març: Visita a la costa de Gaztelugatxeko Doniene aprofitant les primeres llums del dia i les hores de marea baixa. Desplaçament amb parades fotogràfiques per la zona de costa ocupada pel flisch Deba – Zumaia. Nit a Hondarribia.
 • 27 de març: excursió al Valle de los Colores de Jaizkibel on les roques formewn una galeria d’art natural l’aire lliure.
 • 28 de març: boscos d’Urbasa i naixement del riu Urederra
 • 29 de març: retorn a Catalunya

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és fer fotografies de paisatges molt diversos i, també, d’aprendre a aïllar els elements més vistosos i més estètics d’aquests paisatges: el detall de l’escorça d’un arbre, d’unes gotes que cauen en una cascada, del joc de roques i aigua al flisch, dels colors de Jaizkibel…

 • La composició en el paisatge
 • Ús de diversos objectius en cada localització: del granangular al teleobjectiu o a l’objectiu macro.
 • HDR realistes

Al mateix temps, qui no ho conegui tindrà l’oportunitat de descobrir els paisatges d’Euskal Herria.

Data límit d’inscripció: 5 de març de 2018

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 600 61 63 30.

Activitat dirigida per Adriana Olsina i Francesc Muntada.

Informació pràctica

 • Dificultat: baixa – alta. La majoria de localitzacions són fàcilment accessibles amb vehicle. Només Jaizkibel comporta una baixada de 500 m de desnivell per arribar al valle de los colores i 500 m de pujada per tornar al punt de sortida. és un desnivell a l’abast de tothom si ens el prenem amb calma, amb descansos per rcuperar forces i parades fotogràfiques.
 • Reunió preparatòria: A qui s’hagi inscrit a aquest viatge se’l convocarà a una reunió prèvia en la que s’acabaran de tancar els aspectes més pràctics d’aquesta Vivència Fotogràfica.
 • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, trípode i cable disparador. Per a la fotografia del paisatge tots els objectius seran útils. Des dels granangulars més amplis als teleobjectius més potents. En aquesta ocasió, objectius macro també podrien ser útils.
 • Material personal: Al març a Euskal Herria normalment hi fa fresca. Si tenim la sort de trobar un migdia assolellat por fer caloreta, però sobretot hem d’anar preparats pel fred, la humitat i, també, la pluja.
 • Menjar: aquesta vivència és en règim de mitja pensió. A l’hotel poden preparar-nos pícnics per als dinars i, d’aquesta manera tenir més llibertat d’acció. També podem buscar restaurants als pobles de la zona. Creiem que el més adequat és decidir-ho sobre la marxa. Agrairem que ens informeu si heu de seguir alguna dieta especial o sou vegetarians o vegans.
 • Preus en habitació doble:
  • Participant a la vivència: 910 €
  • Participant a la vivència en habitació individual: 1.080 €
  • Acompanyant: 810 €
 • Què inclou: assessorament fotogràfic, allotjament en règim de mitja pensió durant els 6 dies i 5 nits que dura el viatge
 • Places limitades:
  • Mínim: 6 participants (acompanyants inclosos)
  • Màxim: 12 participants (sense comptar els acompanyants)
 • Desplaçaments: en vehicles particulars

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat