Sortida de la lluna plena a la Mola

16 de juny de 2019

La lluna cada dia s’alça per llevant, però no sempre ho fa just quan el sol és prop de l’horitzó, la llum és suau i el nostre satèl·lit brilla amb força sobre el cel. Afortunadament, quan això passa és quan la lluna està situada al pol oposat del sol i, per tant, la veiem plena i ben il·luminada.

Tanmateix, no sempre es donen les millors condicions per fotografiar-la. Si el sol és massa alt a l’horitzó i il·lumina amb força l’atmosfera, la lluna no serà prou brillant com per destacar sobre el cel blau. Si, per contra, surt massa tard i el sol massa estona que s’ha post, només podrem fotografiar la bola il·luminada, però el cel i el paisatge ens quedaran negres, perquè les càmeres no poden registrar aquest nivell de contrast.

Aquest diumenge 16 de juny la situació no és perfecta, però és molt adequada i sabem el punt de vista des del qual la lluna sortirà retallada contra la silueta del monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, a la Mola. Podem fer fotografies, però també podem intentar fer algun timelapse com el que us presentem una mica més avall.

[vimeo height=”507″ width=”900″]https://vimeo.com/294366998[/vimeo]

 

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/sortida-de-la-lluna-plena-a-la-mola/#inscriure”]M’hi vull inscriure o la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

Anirem al parc natural de Sant Llorenç i l’Obac, concretament a la serra de l’Obac, per buscar (i trobar) el punt exacte des del qual la lluna plena sortirà per darrere del monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, situat al cim de la Mola. Des d’allà escollirem si volem fer fotografies o preferim fer un timelapse de la sortida de la lluna.

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és aprendre a fer bones fotografies de la sortida de la lluna plena rere un obstacle concret. També, com fer un timelapse amb aquestes característiques:

 • El càlcul de la posició amb el programa Plan It!
 • Com calculem l’exposició per tal que la lluna ens quedi amb l’exposició correcta?
 • Com fem un timelapse d’aquestes característiques?

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 654 34 74 48.

Activitat dirigida per Jordi Bru i Francesc Muntada.

 

Informació pràctica

 • Dificultat: mitjana. Caldrà fer una caminada de 3.8 km d’anada i 3.8 km de tornada amb un desnivell pràcticament inapreciable.
 • Viatge: En vehicles particulars. Mirarem de racionalitzar l’ús de vehicles i, per tant, mirarem d’omplir-los al màxim. Si no teniu vehicle propi poseu-vos en contacte amb nosaltres i trobarem la manera que hi pugueu assistir
 • Material fotogràfic idoni: càmera, trípode, els teleobjectius més potents que tingueu i intervalòmetre si voleu fer un timelapse. Passarem prop de l’Alzina bonica o Alzina del Vent i paga la pena parar-hi a fer alguna fotografia. Per a aquestes imatges ens serà útil un bon granangular.
 • Material personal: A mitjans de juny, al parc natural de Sant Llorenç del Munt hi fa caloreta, però a la nit pot refrescar! No us deixeu alguna peça d’abric.
 • Data límit d’inscripció: 10 de juny de 2018
 • Preus:
  • Participant a la vivència: 50 €
  • Acompanyant: 10 €
 • Què inclou: assessorament fotogràfic i organització.

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat.

 

Inscripció o regal

[vfb id=’152′]

Pagament vivència

Si us plau, assegureu-vos que abans de pagar la reserva de la vivència heu formalitzat la inscripció. Per fer-la efectiva, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.