Tots els colors del verd a les Açores, amb Sebastian Vervenne

Del 21 de febrer al 2 de març de 2024

Començarem aquest recorregut fotogràfic pels paisatges de les Açores a l’illa de São Miguel. És l’illa més gran de l’arxipèlag, també anomenada illa verda, i té alguns aspectes destacats com l’impressionant cràter del volcà Sete Cidades o la caldera de Lagoa do Fogo: activitat geotèrmica al poble de Furnas.

Des d’allà volarem cap a la petita illa de Flores on enfocarem les nostres càmeres cap als pintorescos pobles de pescadors, els verds cràters volcànics, els boscos boirosos i una sorprenent paret de roca plena de cascades.

Finalment, anem cap a l’illa de Pico. Aquí també fotografiarem les seves característiques costes escarpades i els camps de lava. A Pico també hi trobarem grans extensions de vinya protegides amb les característiques parets. Però el més destacat aquí és la muntanya més gran de Portugal, l’impressionant volcà Pico, que es pot veure des de qualsevol punt de l’illa.

Descripció

Estructura del viatge

 • 21/02/2024 Vol Barcelona – Ponta delgada. Miradouro do Boca do Inferno. Nit a São Miguel
 • 22/02/2024 Recorregut pel sector oest de l’illa de São Miguel, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel, dinar en ruta i sopar a l’hotel.
 • 23/02/2024 Recorregut pel sector oest i central de l’illa de São Miguel, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel i dinar en ruta. Trasllat a Furnas i sopar a l’hotel.
 • 24/02/2024 Recorregut pel sector est de l’illa de São Miguell, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel, dinar en ruta i sopar a l’hotel.
 • 25/02/2024 Vol a Flores. Allotjament a Aldeia da Cuada. Recorregut fotogràfic de tarda. Sopar en ruta.
 • 26/02/2024 Recorregut per l’illa de Flores, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel, dinar i sopar en ruta.
 • 27/02/2024 Recorregut per l’illa de Flores, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel, dinar i sopar en ruta.
 • 28/08/2024 Fotografia a la sortida de sol. Esmorzar a l’hotel i vol a l’illa de Faial. Recorregut fotogràfic de tarda i sopar i nit a l’hotel
 • 29/02/2024 Ferri a l’illa de Pico. Recorregut per l’illa de Pico. Dinar en ruta. Sopar a l’hotel
 • 01/03/2024 Recorregut per l’illa de Pico, amb sortida fotogràfica a la sortida de sol, esmorzar a l’hotel, dinar en ruta i sopar a l’hotel
 • 02/03/2024 Vol de retorn a Catalunya

Imatges amb dron

Açores és un indret excel·lent per fer fotografies amb dron. Els conreus, les vinyes, els cràters verds, coberts de vegetació, les costes escarpades… Les oportunitats que trobarem per fer fotografia aèria són excel·lents. Nosaltres portarem els nostres drons i, en cas que no en tingueu, però vulgueu algunes fotografies aèries, les podreu fer amb els nostres aparells i us les farem arribar.

Guies

Sebastian Vervenne ja ha viatjat diverses vegades a les Açores i és qui ha dissenyat els recorreguts i escollit els millors punts fotogràfics. Com a fotògraf de paisatges, al Sebastian l’apassiona trobar punts de vista especials i miradors sorprenents. Les seves habilitats com a fotògraf del paisatge es veuran reflectides a les teves fotos! A més del seu idioma natal, el flamenc, parla francès, anglès, espanyol i català.

Francesc Muntada fotògraf de natura especialitzat en fotografia del paisatge i professor de fotografia. El paisatge és la seva principal passió fotogràfica i posa un accent especial en la composició i en l’elecció de les llums.

Marta Begué és periodista, però a Imaginem és qui fa que les coses rutllin. És l’encarregada de la logística i l’organització del viatge i és gràcies a ella que els nostres viatges van com una seda.

Activitats

El principal interès fotogràfic de les illes Açores és el seu paisatge. Aquestes illes tenen el seu origen en un seguit d’erupcions volcàniques submarines per la qual cosa tots els materials que les formen són roques d’origen volcànic.

Aquesta particularitat confereix una personalitat especial al paisatge: platges de sorra negra, impressionants penya-segats marins, antics cràters volcànics, camps de lava, coves volcàniques… Si hi unim el clima humit i la latitud a la que aquestes illes han emergit sobre el mar, veurem que tota aquesta geologia va acompanyada per boscos d’aspecte subtropical en els quals hi trobarem tots els colors del verd.

L’objectiu principal d’aquest viatge és la fotografia del paisatge de les illes Açores. Per aquest motiu, visitarem els millors miradors, les costes més espectaculars, els salts d’aigua més sorprenents, els cràters més vistosos… També cercarem les millors llums i gràcies a la meteorologia canviant de les illes aprofitarem al màxim les oportunitats que ens ofereix aquest fet.

Informació general

Hotels

A Açores hi ha allotjaments molt especials. Hotels que són dins d’un jardí botànic. D’altres que són antigues cases de pescadors reformades. Si en tenim l’oportunitat podrem fer banys nocturns als jardins d’algun dels hotels que tenim previstos contractar.

Deplaçaments

Entre les diferents illes ens desplaçarem amb avió o amb ferri.

Els desplaçaments dins de les illes els farem amb vehicles de lloguer. El Sebastian i el Francesc conduiran dos vehicles. Si necessitessim més cotxes demanaríem alguns voluntaris que puguin conduir.

Clima i equip personal

Els mesos d’hivern a Açores són entre frescos i freds, amb temperatures mitjanes que oscil·len entre els 11 i els 17 graus. La pluviositat mitjana és d’uns 10-11 dies al mes, per la qual cosa, cal anar-hi preparats, tant pel fred com per la pluja.

Forma física

Tothom amb una condició física normal pot fer aquest viatge. Hi ha la possibilitat de fer algunes caminades per algunes de les cornises que ens acosten als penya-segats més espectaculars, però en cap moment han de superar llargues distàncies ni grans desnivells ni pendents forts.

Fotografia

El viatge està dedicat a la fotografia de paisatge, però també tindrem oportunitats per fotografiar l’espectacular flora dels boscos d’Açores i, potser, alguns ocells. Totes les òptiques, des dels gran angulars fins als teleobjectius lleugers seran útils. Si us interessa especialment la fotografia d’ocells no us deixeu el teleobjectiu! A banda de les òptiques necessàries per a la fotografia d’ocells, recomanem cobrir distàncies focals d’entre 14 i 200 mm per a càmeres full frame o equivalents en formats APS-C o micro 4/3.

Un bon trípode és del tot imprescindible i un joc de filtres, especialment el polaritzador, els de densitat neutra, els degradats neutres i els degradats inversos.

Una bona motxilla fotogràfica, un intervalòmetre, una navalla de butxaca i un frontal poden ser útils i, de vegades accessoris indispensables.

Equipatge

Tingueu en compte el pes del vostre equip fotogràfic i els límits establerts per la companyia aèria tant per a l’equipatge de mà com per al facturat.

Si el vostre equipatge facturat pesa més que el límit permès, sovint cal pagar un extra (per quilo). El pes de l’equipatge de mà està estipulat en 8-10 kg segons la companyia, en una sola peça i no es pot sobrepassar ni pagant un extra.

El pes màxim per al vostre equipatge facturat és de 23 quilos.

Responsables de l’activitat

Sebastian Vervenne

Francesc Muntada

Marta Begué

Preus:

 • En habitació doble: 3.350 € (amb una assistència mínima de 10 persones)
 • Suplement habitació individual en els hotels on hi hagi disponibilitat: 160 €

Què inclou:

 • Organització de la Vivència
 • Guiatge fotogràfic de Sebastian Vervenne i Francesc Muntada
 • L’allotjament en règim de dormir i esmorzar
 • Els vols:
  • Vol Barcelona – Ponta delgada
  • Vol Ponta delgada – Flores
  • Vol Flores – Faial
  • Vol Pico – Barcelona
 • El ferri Faial – Pico
 • El lloguer de vehicles a:
  • Ilha de São Miguel
  • Ilha das Flores
  • Ilha do Faial
  • Ilha do Pico

Què no inclou:

 • Assegurança extra que cobreixi anul·lació del viatge per causes justificades
 • Els dinars (habitualment pícnics) i sopars, que pagarà cadascú als diversos supermercats, forns o restaurants
 • Despeses personals

Forma de pagament:

 • Transferència al compte de Paretours: ES73 2100 0028 7302 0043 8481
  • 40 % del cost del viatge en el moment de fer la reserva
  • 60 % restant: la 1a quinzena de gener

Si us plau, no feu el pagament fins que no s’hagi confirmat la Vivència i s’hagi creat el grup

Inscripció

Envieu un missatge de Whatsapp al 722 646 540 o al 654 34 74 48 informant que voldríeu participar en aquesta Vivència amb el vostre nom i si esteu interessats en l’assegurança extra.

Últim dia d’inscripció: 18 de novembre de 2023

Galeria d’imatges:

Imaginem Vivències Fotogràfiques