Un hivern a la Camarga

El Roine és un dels grans rius europeus. Neix als alps suïssos, concretament al Valais, del desglaç de la gelera de Rhonegletscher i desemboca prop de Marsella, on hi forma el delta més gran de tota la Mediterrània occidental i, en conseqüència una de les zones humides més extenses. Aquesta zona humida és una de les reserves naturals de França amb més diversitat biològica i amb uns paisatges originals, propis de les zones planes i humides.

La Camarga és la regió que s’estén entre els dos braços que formen el delta del Roine i el mar Mediterrani: un immens triangle de 145.300 ha per grans estanys i immenses mulleres que són refugi de milions d’aus aquàtiques. Els humans també hi han pogut fer la seva vida, drenant algunes mulleres per convertir-les en arrossars, transformant estanys del litoral en immenses salines i construint-hi pobles emmurallats que conserven l’aire medieval de quan els van edificar.

[button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/un-hivern-a-la-camarga/#inscriure”]inscriu-m’hi[/button] [button color=”#ffffff” background=”#ff9900″ size=”medium” src=”http://imaginem.cat/web/un-hivern-a-la-camarga/#regalar”]la vull regalar[/button]

Què farem i on anirem?

Ens instal·larem al poble de Les Saintes Maries de la Mer, situat al centre del Delta i ran de mar. Des d’allà recorrerem els paisatges de la Camarga, buscarem les millors llums i les millors situacions per captar-los amb les nostres càmeres. Visitarem Aigües Mortes, un deliciós poble medieval emmurallat i les seves salines. Anirem a le Fangassier, la principal colònia de cria de flamencs d’Europa i on podrem sentir la veritable Camarga inundada. Seguirem un tram de le Digue de la Mer, amb el mar a una banda i els aiguamolls a l’altra i aprofitarem el Parc Ortithologique de Pont de Gau per practicar la fotografia de fauna silvestre i, de manera molt especial, els ocells en vol.

L’objectiu d’aquest viatge serà conèixer aquesta regió tan original, fotografiar aquests magnífics paisatges i aprendre les tècniques per fotografiar la fauna silvestre.

Programa detallat

 • 27 de desembre: dia de viatge. Recorregut de Catalunya a Les Saintes Maries de la Mer (400 km – 4 h des de Barcelona). Instal·lació a l’hotel i recorregut de descoberta de l’entorn de Les Saintes Maries de la Mer.
 • 28 de desembre: La fauna silvestre. Visita al Parc Ornithologique du Pont de Gau. Aquest parc és un centre de recuperació d’aus que es troben ferides per impactes amb les línies elèctriques o atropellades a les carreteres de la zona. Les aus aquàtiques que són irrecuperables s’alliberes en els estanys que formen aquest parc i serveixen de reclam a milers d’aus silvestres que se senten segures en aquest indret i aprofiten, també, els aliments que aporten els cuidadors del parc. El resultat és que hi ha milers d’ocells que, just en aquest indret, han deixat de tenir por dels humans i permeten que ens hi acostem fins a un punt que mai permetrien en altres punts. És un lloc ideal per iniciar-se en la fotografia de fauna silvestre i, també, per aconseguir imatges que en altres llocs serien molt difícils.
 • 29 de desembre: els humans a la Camarga. Visita d’Aigües Mortes i les seves salines. A la tarda, visita de l’estany le Fangassier, la platja de Beauduc, el Digue de la Mer i el far de la Gacholle.
 • 30 de desembre: Dia de tornada. Al matí visita d’Arles, deliciosa població d’origen grec, ocupada després pels gals i pels romans, que van deixar-hi una arquitectura notable. A la tarda, retorn a Catalunya

Objectius

L’objectiu principal d’aquesta sortida és fer fotografies dels paisatges plans de la Camarga i aprendre a fer fotografies de la fauna silvetres i, d’una manera molt especial, dels ocells en vol:

 • Ús d’objectius granangulars per captar la força de les zones humides de la Camarga
 • Ús de teleobjectius per aprofitar la fauna silvestre per aportar un toc de vida i de dinamisme a les fotografies de paisatge
 • Tècniques de seguiment de la fauna silvestre en acció.

Al mateix temps, qui no ho conegui tindrà l’oportunitat de descobrir aquesta regió occitana.

Data límit d’inscripció: 5 de desembre de 2017

Informació i reserves: Les places es cobriran per ordre d’inscripció. Si tens qualsevol dubte sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres al telèfon 600 61 63 30.

Activitat dirigida per Adriana Olsina, Jordi Bru i/o Francesc Muntada.

Informació pràctica

 • Dificultat: baixa. No cal estar en bona forma física. Només farem curtes caminades amb desnivells inexistents.
 • Reunió preparatòria: A qui s’hagi inscrit a aquest viatge se’l convocarà a una reunió prèvia en la que s’acabaran de tancar els aspectes més pràctics d’aquesta Vivència Fotogràfica.
 • Material fotogràfic idoni: càmera, objectius, trípode i cable disparador. Per a la fotografia del paisatge tots els objectius seran útils, especialment els granangulars. Per a la fauna silvestre, els teleobjectius són imprescindibles.
 • Material personal: Al desembre a la Camarga hi fa fred. És una zona plana a la que sovint hi arriba el vent dels Alps o les marinades de Marsella i cal anar ben abrigat. Per tant, porteu roba càlida (samarretes tèrmiques, polar i anorac, guants i gorra). Sempre hi ha probabilitats de pluja, pel que cal pensar en alguna peça impermeable.
 • Menjar: aquesta vivència és en règim de mitja pensió. A l’hotel poden preparar-nos pícnics per als dinars i, d’aquesta manera tenir més llibertat d’acció. També podem buscar restaurants als pobles de la zona. Creiem que el més adequat és decidir-ho sobre la marxa. Agrairem que ens informeu si heu de seguir alguna dieta especial o sou vegetarians o vegans.
 • Preus en habitació doble:
  • Participant a la vivència: 650€
  • Acompanyant: 500€
  • Consulteu preus en cas que desitgeu habitació individual
  • L’allotjament serà a l’hotel Les Palmiers, a Les Saintes Maries de la Mer
 • Què inclou: assessorament fotogràfic, allotjament en règim de mitja pensió durant els 4 dies i 3 nits que dura el viatge i les entrades als Parc Ornothologique du Pont de Gau i a les salines d’Aigües Mortes.
 • Places limitades:
  • Mínim: 6 participants (acompanyants inclosos)
 • Desplaçaments: en vehicles particulars

Consulta les nostres condicions en cas de cancel·lació de l’activitat

 


Inscriu-m’hi

Dades personals

 • * Totes les teves dades personals seran tractades amb la màxima confidencialitat, seran afegides a la nostra base de dades i no seran ni compartides, transferides o venudes a tercers i seran tractades d’acord a la llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades. En qualsevol moment pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i cancel•lació enviant-nos un correu a info@imaginem.cat.
 

Verificació i enviament

Pagament  vivència

Per fer efectiva la vostra inscripció, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’una inscripció, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.

Regala aquesta vivència

Dades personals

 • * Totes les teves dades personals seran tractades amb la màxima confidencialitat, seran afegides a la nostra base de dades i no seran ni compartides, transferides o venudes a tercers i seran tractades d’acord a la llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades. En qualsevol moment pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i cancel•lació enviant-nos un correu a info@imaginem.cat.
 

Verificació i enviament

Pagament regal

Per fer efectiu el vostre regal, si us plau, feu una transferència de l’import corresponent al següent número de compte:

En cas que hàgiu fet més d’un regal, podeu ajuntar tots els pagaments en una sola transferència.