Grup A: 12 i 13 de febrer de 2026
Grup B: 14 i 15 de febrer de 2026
Davant de Castelló, 30 milles mar endins, s’alcen les restes d’un volcà. Són les illes Columbrets, que van rebre aquest nom pel gran nombre de colobres que vivien a l’illa Grossa. Malauradament, ja no en queda ni una, perquè algú va decidir cremar-la per eliminar-les.
Actualment, Columbrets és un parc natural gestionat per la Generalitat Valenciana. Els seus principals atractius són el paisatge excepcional i les colònies d’ocells marins. L’Illa Grossa, l’única que es pot visitar a peu, està formada per les restes del cràter original. És on hi ha la caseta dels guardes i el far.
La resta d’illes són afloracions de materials volcànics i s’ha de visitar des del mar.
Descripció

En aquesta Vivència proposem desplaçar-nos fins a Castellò amb els nostres vehicles i allà prendre el vaixell que ens durà a Columbrets. La navegació dura més o menys una hora, en funció de les condicions del mar. Pel camí tindrem oportunitat de fotografiar ocells marins. Especialment gavians, però amb una mica de sort també podrem capturar alguna baldriga i el seu vol tan elegant entre les ones. Amb molta sort podríem veure algun ocell de tempesta, dofins i, fins i tot, alguna balena, tot i que és poc probable.
Un cop arribats a l’Illa Grossa, podem fer l’únic recorregut que està permès fer-hi, que consisteix en caminar des de l’atracador fins al far. El mes de febrer és el mes àlgid de la floració a Columbrets. Si l’any és bo, estarem submergits en l’olor dolça dels caps blancs. Durant la passejada podrem fotografiar el paisatge de l’Illa Grossa, amb l’evident forma de cràter, la flora de l’illa i les sargantanes de Columbrets. Durant molts anys s’havia pensat que es tractava d’una espècie única, però les darreres anàlisis genètiques han demostrat que encara no s’ha separat prou de la nostra sargantana de paret, tot i que hi ha diferències notables.
Acabada la visita a l’Illa Grossa ens prepararem per passar la nit al vaixell, atracat a l’interior del cràter. Amb sort, durant la nit ens acompanyarà el cant de les baldrigues. Estem negociant amb la direcció del parc la possibilitat de baixar a terra durant la nit per fer fotografia nocturna enmig del mar.
L’endemà al matí podrem fer fotografies del paisatge amb les primeres llums del dia. Després d’esmorzar farem un recorregut amb el vaixell per la resta de les illes i tornarem a Castelló on acabarem la Vivència.
Activitats
Reptes fotogràfics:
- Fotografia del paisatge
- Fotografia de fauna silvestre, especialment ocells en vol
- Fotografia des d’un vaixell
Informació pràctica:
- Programa
- Dia 1:
- viatge a Castelló
- travessia en el vaixell de Castelló a l’Illa Grossa de Columbrets
- visita a l’illa grossa
- nit al vaixell, a l’illa grossa
- Dia 2:
- fotografia de matinada a l’Illa Grossa
- recorregut amb vaixell per la resta d’illes
- retorn a Castelló i fi de la Vivència
- Dia 1:
- Participants: aquesta vivència s’ha previst per a 8 participants i 2 membres de l’organització.
- Allotjament: farem nit al vaixell on podrem disposar de les següents habitacions: una habitació amb llit doble i 5 habitacions de dues places en llitera.
- Àpats: haurem de ser autosuficients i, per tant, haurem de portar el menjar per als dos dies. Ens organitzarem per fer-ho entre tots. En acabar la vivència podem fer una bona paella a Castelló.
- Desplaçaments: fins a Castelló hi anirem amb els nostres vehicles particulars o, qui ho desitgi, hi pot arribar amb tren. De Castelló a Columbrets hi anirem en un vaixell de lloguer.
- Clima i equip personal: les temperatures del mes de febrer a Columbrets oscil·len entre els 16 graus de màxima i 10 graus de mínima, tot i que excepcionalment s’hi han registrat temperatures per sota del 4 graus. Cal preveure, doncs, roba càlida per a les hores centrals del dia i peces d’abrigar per a les matinades, les postes de sol i la nit. No oblideu alguna peça impermeable. Pel que fa al calçat cal anar amb calçat còmode per al vaixell. El camí fins al far és pavimentat i no se’n pot sortir.
- Fotografia: Aquest és una vivència, sobretot, a viure l’experiència de passar la nit dins d’una illa amb forma de cràter, a la fotografia del paisatge i a la de fauna silvestre. Per tant, totes les òptiques ens seran útils. Des d’angulars més extrems a teleobjectius mitjans. Les òptiques més adequades per a la fotografia del paisatge van des dels 14 als 200 mm per a càmera full frame o equivalents. Per a la fotografia de la fauna silvestre, necessitarem objectius més potents.
Des d’un vaixell el trípode és completament inútil, però si aconseguim l’autorització per desembarcar a la nit, el necessitarem per a la fotografia nocturna.. I, sobretot, porteu targetes i bateries suficients. I una bona motxilla per carretejar tot l’equip.
Responsables de l’activitat


Preus:
Preus: pendent de confirmació per part de l’agència
Què inclou:
- Organització de la Vivència
- El guiatge fotogràfic
- El lloguer del vaixell
- Assegurança d’accidents i de cancel·lació per causa justificada.
Què no inclou:
- Els desplaçaments i els àpats, que repartirem entre tots.
- begudes i altres consumicions personals
- Despeses personals
- Tot allò no esmentat a l’apartat Què inclou
Forma de pagament:
- Atenció! Nou número de telèfon per a realitzar pagaments per bizum! Bizum al 722 64 65 40
- Atenció! Nou compte corrent!
Transferència Imaginem Vivències fotogràfiques SL al compte ES93 3140 0001 9200 1735 6400
Si us plau, no feu el pagament fins que no s’hagi confirmat la Vivència i s’hagi creat el grup
Inscripció
Envieu un missatge de Whatsapp al 654 347 448 informat que voldríeu participar en aquesta Vivència amb el vostre nom i si desitgeu habitació compartida o individual.