Josep Blanc

Els meus inicis fotogràfics varen començar a l’edat de 18 anys quan vaig tenir com a primer treball vendre càmeres i carrets de fotos. Era quan fer fotografia tenia el seu glamour. No sé, però em fa l’efecte que en aquest moment va començar la meva afició per ella i des de llavors sempre he tingut una càmera entre les meves mans.

Bàsicament em considero fotògraf de viatges, treballant molt la fotografia etnogràfica com a branca de la antropologia visual, però també me ho passo be fen fotografia de natura generalista, bàsicament paisatge, macro i astrofotografia.  

Em considero autodidacta, però amb el pas a la tecnologia digital, vaig aprofitar per reciclar-me, compartint coneixements amb grans professionals de la fotografia i del periodisme. M’he format i especialitzat en la Nikon School.  

 Disposo d’un ampli arxiu fotogràfic tant nacional com internacional.

Actualment faig activitat docent, també he realitzat i participat en diverses exposicions tant individuals com col·lectives, he participat en l’edició i publicació de llibres, articles de premsa i en projectes museístics, actualment en tinc un en curs. Així mateix també faig col·laboracions fotogràfiques en dues ONG’s.

Sóc membre de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura i fotògraf col·laborador de la agencia Agefotostock